Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Средновековните Балкани

Настоящата книга е създадена именно въз основа на неговите лекции пред студенти от специалностите „История“, „Археология“, „Минало и съвремие на Югоизточна Европа“, „История и философия“ и др.Христо Матанов е професор в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Чете лекции по Средновековна история на Балканския полуостров. Настоящата книга е създадена именно въз основа на неговите лекции пред студенти от специалностите „История“, „Археология“, „Минало и съвремие на Югоизточна Европа“, „История и философия“ и др. Специализирал е в Германия като стипендиант на фондация „Александър фон Хумболд“, в САЩ и в Гърция.  Автор е на няколко монографии, между които „Югозападните българс­ки земи през XIV век“,  „Княжеството на Драгаши. Към историята на Североизточна Македония в предосманската епоха“, „Възникване и облик на Кюстендилски санджак през XV–XVI век“,  „В търсене на средновековното време. Неравният път на българите ( VI–XV век)“, „Залезът на Средновековна България“ (две издания). Заедно с Румяна Михнева е написал монографията „От Галиполи до Лепанто. Балканите, Европа и османското нашествие, 1354–1571 г.“  Автор е на много статии, публикувани в престижни български и чуждестранни списания.  Съавтор е на много учебници и учебни пособия.

В момента работи върху монографията „Този свят е сцена. Средновековни очерци върху един монолог на Уилям Шекспир“, която е пред завършване.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Средновековните Балкани
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
История и цивилизации за 10. клас
Христо Матанов, Илия Илиев, Красимира Табакова, Валери Колев, Румяна Маринова-Христиди
Анубис
рейтинг:
1%
16,98 лв.
История и цивилизации за 6. клас
Христо Матанов, Теодор Димитров, Галя Иванова
Анубис
рейтинг:
1%
24,90 лв.
Тетрадка по история и цивилизации за 6. клас
Христо Матанов, Галя Иванова
Анубис
рейтинг:
1%
5,70 лв.
История и цивилизация за 8. клас
Христо Матанов, Даниел Вачков, Борис Стоянов, Красимира Табакова, Емилия Карабоева
Анубис
рейтинг:
1%
18,90 лв.
История и цивилизации за 9. клас за профилирано и професионално образование с интензивно изучаване на чужд език
Х. Матанов, Б. Стоянов, Д. Вачков, Е. Карабоева, К. Табакова, Х. Мирчева, Й. Митев, И. Илиев, Г. Николова
Анубис
рейтинг:
1%
22,90 лв.