Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Солта на живота

Живият класик на унгарската литература Петер Надаш и неговите кратки есета по повод 500-годишния юбилей на Реформацията.

Малка есеистична книга за големи въпроси

Книгата представлява концентриран опит за извличане на ценностите на буржоазния морал и обществено устройство въз основа на наблюденията върху едно германско селище – прочутото със солта си градче. То става арена на сблъсъци и на коренни промени в бурните столетия, когато Мартин Лутер окачва своите 95 тезиса на вратата на дворцовата църква във Витенберг.

  • Превод от унгарски: Светла Кьосева;
  • Корица: Веселин Праматаров.

 Петeр Надаш (1942) е съвременен унгарски прозаик, драматург, есеист, широко известен и отвъд пределите на родината си. Той се налага с монументалния епос „Книга на спомените“ (1986), който получава през 1999 г. Наградата за най-добър чуждестранен роман във Франция.

Жалони в неговия творчески път са публикуваните през 2005 г. три тома на „Успоредни истории“, както и мемоарът „Пробляскващи фрагменти“ от 2017 г. Познат е на българския читател с „Краят на един семеен роман“ („Сонм“, 2008), есеистичния сборник „Направи ми жертвеник от пръст“ („Сонм“, 2006) и „Собствена смърт“ („Алтера“, 2011).
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Солта на живота
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Собствена смърт
Петер Надаш
Алтера
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Веданта психология - Есета
Сухотра Свами
СОНМ
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Материалният живот
Маргьорит Дюрас
СОНМ
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Етиката на жестокостта
Хосе Овехеро
СОНМ
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Приказки за страната Е
Тони Шан - Антоанета Николова
СОНМ
рейтинг:
1%
20,00 лв.