Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Смъртта на синята мечта


Да поемеш отговорност за своето време, без да повтаряш неговите гримаси. Умно, задълбочено, с интелект и чувствителност на човек, който страда, но няма да хленчи. С убеждението, че светът, в който живеем, е наше дело, така че няма невинни. Но точно тук се крие плахата надежда, че нещо може да се промени... “ Църквата, интелектуалният елит и медиите. Това са трите основни виновника за моралния разпад на нацията през първото десетилетие от промяната на системата в България. Това са онези пропилени първи десет години за обществото, чието наваксване ще остане под въпрос най-малко до средата на този век. Големият им грях към нацията няма как да бъде изкупен и заличен от нашата история, а въздействието му ще приключи едва с изчезванего на неговите носители ако не от живота, то поне от терена на тези сфери. Трите кита на духовността я разлагаха по-бързо и успешно дори от излъганите й надежди, от сринатите й мечти, от разпадащото се материално благополучие и от уродливата властова върхушка...”
Ива Николова има куража да се подпише под тези думи. Сега вече читателят нека намери смелост и да разбере какво ни се случи.
Ива Николова е поетеса, преводач, журналист. Но най-вече името й се свързва с едно - острото перо в журналистиката, което години наред държи нащрек българската общественост. И постига целта на истинския професионалист - да не ни оставя равнодушни.
Ива Николова е родена на 21 април 1958 г. в Нова Загора. Завършила е Национална математическа гимназия "Иван Гюзелев" в Габрово и Литературен институт "А. М. Горки" в Москва със специалност поезия. Работила е като редактор и журналист в много литературни издания и вестници, но не иска да забрави два - "Новинар" и "Политика". Настоящето й е във в. "Монитор" и като преводач на съвременна руска литература. Член е на Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти. Има разни награди за поезия и журналистика, но най-голямата е синът й, семейството й и приятелите й. Смята, че всичко друго е вятър и мъгла.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Смъртта на синята мечта
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Азбучни убийства
Агата Кристи
Ера
рейтинг:
100%
16,99 лв.
Фатален шанс
Агата Кристи
Ера
рейтинг:
1%
16,99 лв.
Предизвестено убийство
Агата Кристи
Ера
рейтинг:
1%
16,99 лв.
Стихове с молив, подострен опасно
Ива Николова
Персей
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Стихове с молив, подострен опасно
Ива Николова
Персей
рейтинг:
1%
10,00 лв.