Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Слуги, банкрути, шарлатани и катерички - Съчинения 7 том

Книгата „Слуги, банкрути, шарлатани и катерички – Съчинения“ 7 том на Захарий Стоянов  е пореден том от поредица с негови съчинения.

Захарий Стоянов  е неповторимо явление в българската история с политическа мисъл, публицистика и литература. Близо сто и четирийсет години след смъртта му той не престава да ни пленява и озадачава.

Способността на Захарий Стоянов да отразява живо и изразително процесите на формиране на историята, да записва нейното движение, да увековечава образа ѝ е следствие от неговата далновидност и мащабна визия за случващото се. След Христо Ботев българската литература не познава толкова трогателен и въздействащ полемист като Захарий Стоянов. Наистина метежното му слово дава право на Никола Обретенов да възкликне: „А когато пък полемизираше, за да отстоява идеите си, да брани свободата и независимостта на България, тоя беше неумолим и безпощаден в стихията си".

Купи книгата на една от най-важните исторически личности за България - Захарий Стоянов в онлайн книжарница Сиела.Непреходното значение на Захарий-Стояновата публицистика е заключено в неговата способност да отразява живо и пластично процеса на създаване на историята, да запечатва нейното движение, да съхранява неумиращ образа ѝ. Тая публицистика притежава особен ритъм, ритъма на неспокойната и търсеща мисъл, на неукротимата и непрестанно пулсираща емоция. Тя цялата е действие, движение и невъзможност да се ограничи това движение. Тя реагира остро и мигновено на всеки факт от тогавашните обществени отношения. Но бързите рефлексии на тази публицистика се определят преди всичко от изключителния динамичен дух, с който е наситена. След Христо Ботев българската литература не познава толкова емоционално въздействащ полемист като Захарий Стоянов. Наистина ураганното му слово дава основание на Никола Обретенов да възкликне: „А когато пък полемизираше, за да отстоява идеите си, да брани свободата и независимостта на България, тоя беше неумолим и безпощаден в стихията си".
Иван ГранитскиНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Слуги, банкрути, шарлатани и катерички - Съчинения 7 том
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.
Свързани продукти
-20%
Христо Ботйов - Опит за биография
Захарий Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 16,00 лв. Special Price 12,80 лв.
Записки по българските въстания ( комплект от два тома )
Захарий Стоянов
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
45,00 лв.
Исторически трудове, том III
Захарий Стоянов
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Четите в България
Захарий Стоянов
Хермес
рейтинг:
1%
14,95 лв.
Записки по българските въстания
Захарий Стоянов
Пан
рейтинг:
1%
7,50 лв.