Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Случаят "Георги Марков"

Случаят „Георги Марков” от Бончо Асенов е опит да се намери истината за живота и смъртта на българския писател.В първата част на книгата е представен неговият живот в България до 1969 г. и след това в Англия до смъртта му, направен е анализ на неговите произведения. Отразен е случаят „Марков“ след смъртта му, така както е представян досега в средствата за масова комуникация в чужбина и в България, както е разказван от негови близки и приятели, както е даден в книги, статии, интервюта, документални филми, както е отразен в досъдебното производство на Софийска градска прокуратура.


Във втората част авторът представя своето виждане по случая „Марков“, след като се е запознал с всичката налична информация, която е открил. Освен това е провел разговори и консултации със служители на външнополитическото разузнаване, някои от които съпричастни със случая „Георги Марков“. Със следователи по делото, с хора, които са познавали Марков. В неговите разсъждения е отразен и опитът му като оперативен работник в Държавна сигурност и автор на повече от десет книги в областта на разузнаването и контраразузнаването.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Случаят "Георги Марков"
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Постструктурализмът и езиковата теория
Васил Райнов
Труд
рейтинг:
1%
5,99 лв.
Ченге за продан
Бончо Асенов
Труд
рейтинг:
1%
9,99 лв.
Витановци - центърът на Граово
Бончо Асенов
Библиотека "Орфеева лира"
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Споделено извън книгите
Бончо Асенов
Черноризец Храбър
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Носталгията в България
Бончо Асенов
Скала Принт
рейтинг:
1%
15,00 лв.