Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Слънчасване

Любовта често навлиза в живота ни неочаквано, пронизва сърцето ни, поразява ни като слънчев удар и колкото и да се съпротивляваме, сме неспособни да устоим на властното ѝ привличане. Така се случва и с главната героиня на романа „Слънчасване“.Любовта често навлиза в живота ни неочаквано, пронизва сърцето ни, поразява ни като слънчев удар и колкото и да се съпротивляваме, сме неспособни да устоим на властното ѝ привличане. Така се случва и с главната героиня на романа „Слънчасване“маркиза Франсиска Табоада (Асис), млада вдовица с безупречна репутация в обществото.

Напразни остават всички усилия на прелестната дама да се противопостави на ухажванията на дон Диего Пачеко, светски галант с изискани маниери и неустоим чар. Връзката им би останала в полето на баналната романтика, ако не бе пресъздадена с остро критичния подход на авторката Емилия Пардо Басан.

Графиня Пардо Басан за пореден път изразява в романите си идеята за неравнопоставеността на жените в испанското общество. Подлага на анализ и заклеймява двойния морален критерий за поведението на мъжете и на жените. Сама подложена на безмилостната конкуренция на един завладян от мъже интелектуален елит, графиня Пардо Басан е принудена да устоява равноправието си както в разнообразното си литературно творчество, така и в явно заявените си феминистки разбирания, а и в личния си живот, с което се превръща в една от най-ярките личности на своята епоха.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Слънчасване
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Екзотични стайни растения
Анка Дончева
Матком
рейтинг:
1%
10,90 лв.
Ягодопроизводството в България. Състояние и алтернативи
Александър Иванов
Матком
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Ябълката - лидер в овощната градина
Цоло Михайлов
Матком
рейтинг:
1%
4,50 лв.
Основи на туризма
Мария Воденска
Матком
рейтинг:
1%
9,90 лв.
Заразни болести по животните Ч.2
Диана Иванова
Матком
рейтинг:
1%
7,90 лв.