Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Слънцестоения над Черната река

Късноантично слънце, потъващо зад виненочервени облаци. Дълбоки тъмнозелени гори. Три танцуващи женски силуета при извора на Аксиос. Плисък на вода. Радостни писъци. В сумрака край брега: захвърлени сребърни съдове, препълнени с горски дарове подноси, пияни сатири, надуващи флейти и рогове. На светлината от бронзов канделабър - Сабазий, заиграл се с раннохристиянските светци на въплъщаване. Религиозен синкретизъм на шега. Проява на сарказъм в борбата за оцеляване. Въвлечен в мрачната игра, докато препускал из човешкото съзнание, богът конник изгубил вярната змия. Любовта на живота си. Иронията на съдбата го принудила да убие любимата с копие. В момента на смъртта си тя се превърнала в черна река. Златен ореол заблестял над главата му. Слънцестоение.

Из книгатаКнигата обединява текстове, писани по време на едногодишния престой на автора в македонската столица Скопие. Те се основават на археологическия контекст, градската мистика и влиянието на градската среда върху индивидуалната самопонятност. В еклектиката на града границите между епохите и гледните точки се размиват, за да очертаят абсурдността на утвърдените предразсъдъци и да представят емоционалното състояние на индивида, който сякаш единствен има значение. Няма преди и няма след. Има само тук и сега, а трите земетресения, разрушили на три пъти до основи селището през II, XVI и XX в., са оста, по която наблюдателят започва трудоемкото изкачване от Долната към Горната земя, за да провиди колективните травми и трагизма на човешката участ.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Слънцестоения над Черната река
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Веданта психология - Есета
Сухотра Свами
СОНМ
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Материалният живот
Маргьорит Дюрас
СОНМ
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Етиката на жестокостта
Хосе Овехеро
СОНМ
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Приказки за страната Е
Тони Шан - Антоанета Николова
СОНМ
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Книгата на Монел
Марсел Швоб
СОНМ
рейтинг:
1%
14,00 лв.