Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Сир, това е революция

Не е наличен
В тази книга ние разбираме революцията като особена социалнополитическа промяна, осъществена с принудително насилие, преминала през противоестествени деформации, но създала новите необратими обществено-политически принципи, условия и системи. Без този феномен трудно си представяме произхода на модерния свят, колкото и непривлекателен да е той в очите на днешния съвременник. Революцията започва паралелно с атаки в три направления - история, правни основи на държавата и отхвърляне на идейните устои на съществуващия обществен ред. Нейната приповдигната патетика ражда герои, мъченици, рицари, злодеи и чудовища.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сир, това е революция
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.

За Автора

Андрей Пантев -

Андрей Пантев е роден през 1939 г. в учителско семейство. През 1961 г. завършва специалност  история в Софийския университет. От 1965 г. е аспирант по история на Англия в БАН. Кандидат на науките (1968 г.), доктор на историческите науки (1984 г.), професор-титуляр (1985 г.). Преподава и изследва историята на Западна Европа и Северна Америка в ново време. По-познати негови книги са: „Англия срещу Русия на Балканите”, „Българският въпрос във Великобритания”, „Революции и реформи в Западна Европа и Северна Америка”, „Исторически многоточия”, „Рицар или чудовище”, ”Исторически въпросителни”,  „Историческата българистика в Англия и САЩ”, „Исторически съмнения”.

Свързани продукти
Историческата българистика в Англия и САЩ 1856-1919
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Защо две Америки
рейтинг:
1%
15,00 лв.