Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Синята брада

Романът „Синята брада“ болезнено демонстрира как след ужаса на бойното поле остава ужасът от посредствеността на празния човек. В сблъсъка между история и настояще, илюзия и реалност няма печеливши… също както във войната.Рабо Карабекян е еднооко старче, провалил се художник и ветеран. Изоставен от кръвните си роднини, другарите от ротата и съмишлениците по четка, той е превърнал дома си в музей, а самия себе си – в пазач на миналото, който крие последната си тайна в заключен хамбар.

Рабо дружи с легенди като Джаксън Полък и Марк Ротко, тъй като сам е един от основоположниците на абстрактния експресионизъм – школа, която не символизира нищо и със своята себевглъбеност отлично обрисува съвременното състояние на света. В мнимата автобиография на своя герой неподражаемият Кърт Вонегът засяга силно смущаващи въпроси за стойността не само на изкуството, но и на хората в наши дни.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Синята брада
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Кърт Вонегът -

В този раздел на онлайн книжарница Сиела можете да поръчате книги, написани от големия американски писател Кърт Вонегът.

Авторът е известен в световната литература със специфичния и оригинален стил на писане, заиграванията с не толкова прилични думи и изрази, но най-вече с научно-фантастичните мотиви, които включват романите му.

Вонегът се ражда в Индианаполис през 1922г. Учи в университет в Итака и има своя колонка в студентския вестник. Писателят взима участие във Втората световна война като войник от американската армия, и дори е военнопленник. След нея завършва антропология и известно време работи като репортер към полицията.

През годините Кърт Вонегът пише много романи, както и сатира. Има интерес и към изобразителното изкуство. Автор е на множество книги, които и до днес се радват на голяма популярност и са обичани от поколения хора по цял свят.

Характерно за творбите на Вонегът е, че някои от героите му участват в няколко различни романа, преминавайки от сюжет в сюжет. По този начин писателят успява да обогати и развие образите им, да ги направи по-пълнокръвни и интересни.

Някои от тези образи са Килгор Траут, Елиът Розуотър и Рабо Карабекян.

Друг често използван обект в неговите произведения е планетата Тралфамадор, на която живеят еднооки роботи, пътуващи във времето.

Кои са най-търсените книги на Вонегът

Побързайте да обогатите своята колекция с творби на Кърт Вонегът и поръчайте още сега тези заглавия, които липсват от домашната ви библиотека. А ако все още не сте имали възможност да прочетете негов роман или повест, поправете тази грешка и поръчайте бързо и лесно на Ciela.com.

 • "Кланица пет";
 • "Майка нощ";
 • "Котешка люлка";
 • "Закуска за шампиони";
 • "Синята брада";
 • "Събрани разкази";
 • "Сирените от Титан";
 • "Късметът на смотаняка".

Сатирата на Кърт Вонегът

Освен известните му романи, писателят е популярен и със своята политическа сатира. Под негов литературен обстрел попадат технократското общество и неговата нехуманност, неравенството в обществото, както и самотата.

Влиянието на Кърт Вонегът в световната литература е голямо и неслучайно е един от най-харесваните и цитирани писатели за последните десетилетия.

Свързани продукти
Събрани разкази - Кърт Вонегът
Кърт Вонегът
Сиела
рейтинг:
100%
49,90 лв.
Сирените от Титан - Кърт Вонегът
Кърт Вонегът
Кръг
рейтинг:
1%
18,90 лв.
Механично пиано
Кърт Вонегът
Кръг
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Майка Нощ
Кърт Вонегът
Кръг
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Котешка люлка
Кърт Вонегът
Кръг
рейтинг:
1%
19,90 лв.