Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Е-книга Счетоводство на банките

В "Счетоводство на банките" са разработени и са представени основни теми на теорията, методологията и практиката на счетоводството в банките.Е-книга

Учебникът по счетоводство на банките е написан в съответствие с изискванията на действащите нормативни актове по счетоводство: Закон за счетоводството, Международни счетоводни стандарти, Международни стандарти за финансова отчетност, Директиви на Европейския парламент и на Съвета, както и други нормативни документи, отнасящи се до дейността на банките като: Закон за Българската народна банка, Закон за кредитните институции, Закон за платежните услуги и платежните системи, Директиви на Базелския комитет по банков надзор, Директиви и Регламенти на Европейския парламент и на Съвета, Наредби на БНБ и др. В него са разработени и са представени основни теми на теорията, методологията и практиката на счетоводството в банките.

Учебникът е предназначен за обучаващите се във финансови колежи и за студентите от ОКС „бакалавър” и ОКС „магистър”, изучаващи дисциплината „Счетоводство на банките”. Той може да бъде използван и от представители на практиката, интересуващи се от проблематиката. Разгледаният в учебника материал е поднесен от авторите по разбираем и достъпен за обучаващите се начин. Отделните теми са илюстрирани с решени примери, което ще улесни обучаващите се при изучаването и възприемането на разглеждания от тях материал.

Отделните части на учебника са написани от преподаватели от катедра „Счетоводство и анализ” при УНСС, гр. София. Тяхното участие се разпределя, както следва:

 • проф. д-р Стоян Стоянов – дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор·– глави първа, втора, трета и единадесета;
 • доц. д-р Румяна Пожаревска – глави четвърта, шеста и седма;
 • гл. ас. д-р Лилия Рангелова – дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор·– глави пета, осма, девета и десета.

Научната редакция е на проф. д-р Стоян Стоянов. Към учебника е приложен примерен сметкоплан на банките, изготвен от авторите.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Е-книга Счетоводство на банките
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

 

 

 

Интернет книжарница Сиела

Съвместим с

 • Е-четци
 • Kindle
 • Android
 • Apple
 • Windows

След успешно плащане, ще получите линк за сваляне на книгата.

ВНИМАНИЕ ВАЖНО! Можете да свалите само по един път файла. След това линка няма да бъде активен!

Свалете четец за е-книгата

Приложение за четене на книги Сиела Приложение за четене на книги Епъл Приложение за четене на е-книги 
Свързани продукти
Крилете на заплахата? ПТИЧИЯТ ГРИП
Красимир Мекушинов
ФорКом
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Наръчник за преминаване през ГКПП на РБ
ФорКом
рейтинг:
1%
24,90 лв.
Наръчник за преминаване през граничните контролно-пропускателни пунктове на Република България
Иван Гълъбов
ФорКом
рейтинг:
1%
24,84 лв.
ТОРС (тежък остър респираторен синдром)
Ангел Кунчев
ФорКом
рейтинг:
1%
3,50 лв.
Каса 2006 - 2 комплекта за касов апарат
ФорКом
рейтинг:
1%
14,95 лв.