Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Сборник по математика за 4 клас - част 1

Преработено и допълнено издание в съответствие с учебната програма по математика за 4. клас на МОН, влязла в сила от учебната 2019/2020 година.
Разгледани са всички предвидени за изучаване теми. В новото издание сборникът е разделен на две части.Всяка отделна тема от учебното съдържание включва три рубрики:

  • ЗНАМ Обхваща основния обем от знания, които трябва да владее ученикът, преди да започне самостоятелна работа по задачите в темата.
  • МОГА Степента на трудност на задачите не надвишава стандартите за обучение по математика, предвидени в Държавните образователни изисквания.
  • МОГА ПОВЕЧЕ За ученици с изявени възможности и интереси към математиката. Задачите са подходящи и за групова работа в часовете по свободноизбираема или друг тип подготовка.

В края на всеки раздел са предложени и теми за самоконтрол: две примерни контролни работи – ПРОВЕРЯВАМ ДАЛИ МОГА и ПРОВЕРЯВАМ ДАЛИ МОГА ПОВЕЧЕ, съответно с нормална и по-висока степен на трудност, както и ТЕСТ, обхващащ 16 въпроса с избираем отговор. Някои контролни работи са оформени като работни листове, за да се формира у учениците умение за правилно и прегледно подреждане на решенията.

След някои от темите има и практическа задача – ПРИЛОЖЕНИЕ. Най-често то има занимателен характер и предоставя възможност за развиване на технически и чертожни умения.

Подборът на задачите, примерните контролни работи и тестовете има за цел да допълни и обогати знанията на учениците. Това, от своя страна, е стъпка към успешното им представяне по математика, включително и на тестовете за външно оценяване след 4. клас.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сборник по математика за 4 клас - част 1
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Сборник по математика за 6. клас - Коала Прес - 2021/2022
Константин Бекриев, Лилия Дилкина, Нина Иванова, Пенка Рангелова
Коала Прес
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Програмиране на С++ - Ръководство по информатика
Колектив
Коала прес
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Сборник по математика за 7. клас
Константин Бекриев, Лилия Дилкина, Нина Иванова и Пенка Рангелова
Коала Прес
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Сборник по математика за 4. клас - част 2
Константин Бекриев, Лилия Дилкина и Нина Иванова
Коала прес
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Тестове по математика за 4. клас
Константин Бекриев, Лилия Дилкина и Нина Иванова
Коала Прес
рейтинг:
1%
8,40 лв.