Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Съчки в огъня

Тънки намеци за дебели главиАфоризмите на Мая Цекова притежават всички характеристики на този труден жанр: краткост, дълбочина на мисълта, интересни философски препратки, ироничност и автоироничност... В лицето на Мая Цекова българската сатира намира един достоен продължител на този труден, но вечен жанр. След наследството, което ни оставиха Стоян Михайловски, Райко Алексиев и Радой Ралин, е похвално, че една дама влиза в хумора и сатирата. Прочетете и се открийте в това болезнено огледало на съвременния свят

АНЖЕЛА ДИМЧЕВА поетеса, литературен критик

Во еден своj бисерен афоризам Маjя Цекова вели „Късата памет има дълга история“. По читаньето на неjзините афоризми jас сум со сема сигурен, дека овие кратки бисерченья на Маjя ке имат долга исторjя и ке бидат наj-големиот споменик што таа на маестрален начин го гради за себе си, но и за литературата воопшо.

МИЛЕ ГОРГИОСКИ сатиричар, Северна Македония 

С трайния си интерес към кратките сатирични форми Мая Цекова се утвърждава като един талантлив автор с неспокойно импулсивно перо, което реагира светкавично на всяка деформация на нашето общество.

МИХАИЛ КАЛДАРЪМОВ поет, редактор на „Смешки без дрешки“

С новата си книга Мая Цекова показа, че никога не е имала намерение да спре насред път, да сложи точка и че има една увереност в изкачването ù по-нагоре. Ако смешките без дрешки бяха заявката, то бодливите мисли не само по апашите, но и по утайката, все представяща ни се за каймак, бяха вече показният урок на една талантлива авторка в жанра. Вече в четвъртата ù книга ще я видите как обработва до висок карат не само златните си афоризми и видяла, че бижуто ще е по-представително в друга форма, го поднася на читателите като епиграми и вицове. ДАНИЕЛА ЦЕКОВА тв журналистка и редактор на книгата „Апашите са от нашите“ (бодливи мисли) 

ДАНИЕЛА ЦЕКОВА тв журналистка и редактор на книгата „Апашите са от нашите“ (бодливи мисли)

Със своите афоризми Мая Цекова ни връща в най-доброто на българската афористика. Те са в хармония с най-новите изследвания на специалистите на Запад и в САЩ, според които съвременният афоризъм, отърсил се от нравоучителния характер от Века на просвещението, спада вече не толкова към литературата, колкото към философията, изразена литературно. Нейните кратки изречения са удивително привлекателни с тяхната изразителност и смислова плътност.

БОРИС ЦВЕТАНОВ публицист, сатирик Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Съчки в огъня
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Българско-английски морски речник
Галина Великова
Стено
рейтинг:
1%
35,00 лв.
Алсарио
Маргарита Войнова
Стено
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Не скланяй глава. Роман за Сабахаттин Али
Хъфзъ Топуз
Стено
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Cargo Work in Dialogues/Товарно дело - Диалози
Соня Тончева
Стено
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Магическият кристал
Даниела Стоянова
Стено
рейтинг:
1%
5,80 лв.