Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Сабазий

Музикант получава покана за среща от свой роднина, когото до този момент е смятал за мъртъв. Двамата са приблизително на една и съща възраст. Виждали са се само в детството си. Никой няма причина да търси другия. Музикантът има своите съмнения и все пак отива. Приема предложение, което не е искал, и въпреки това не може да откаже. Оттук тръгва началото на една разрушителна връзка, белязана от щедрост и рационалност, предателство и преданост.

Кой е Сабазий? Това е богът на опиянението, екстаза, абсурда и яростта. Полубезсмъртен-получовек, той присъства в живота на всички, но е уязвим като тях. Прави ги щастливи, унищожава ги, променя ги. Рано или късно всеки заговаря за него, но когато това се случи, обикновено е късно.

Чрез оптиката на два древнокитайски мита - за Сабазий (известен още като Дионис, Загрей, Бакхус) и Орфей, романът се вглежда в България от последното десетилетие, за да проследи как хаосът за едни се оказва ред за други. Как историята се повтаря. Как предисторичните притчи за любов, страх, мисия, приятелство и смърт намират начин да шепнат на днешния ни език.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сабазий
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Кристин Димитрова -

Обичате ли да четете книги от български съвременни автори? Ако вие сте от тези читатели, които търсят такава литература, знайте, че сте попаднали в точната рубрика в онлайн книжарница Сиела.

В тази категория са представени произведения на Кристин Димитрова.

Кристин Димитрова е българска писателка и поетеса. Ражда се на 19.05.1963 година в град София. Завършила е английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“.

Нейната професионална биография е изключително богата и интересна. Творчество ѝ включва поезия, стихотворения, разкази, статии, преведени из цял свят. Сред книгите, на които е автор, са: „Ще се върна за теб“, „Като пристигнеш обади се“, „Сабазий“, които може да поръчате на достъпни цени от сiela.com.

Кристин Димитрова е била е преподавател в катедра „Чужди езици“ на СУ „Св. Климент Охридски“. Носител е на множество престижни литературни и журналистически награди. Занимавала се с преводаческа дейност, писане на филмови сценарии. Кристин Димитрова е участвала и в редица фестивали за литература в чужбина.

Кои книги на Кристин Димитрова бихте могли да закупите от сiela.com за себе си или за подарък?

 

Предлагаме ви няколко нейни от нейните произведения::

  • „Сабазий“.
  • „Като пристигнеш обади се“.
  •  „Ще се върна за теб“.
  • „Градината на очакванията и отсрещната врата“.
  •  „Магията на картите Таро“.

Това е само малка част от творчеството на Кристин Димитрова, което може да намерите на привлекателни цени в онлайн книжарница Сиела.

Някои от предложенията в списъка изискват специално внимание

 

Романът „Сабазий“

 

С романа „Сабазий“ Кристин Димитрова печели награда „Христо Г. Данов“ през 2008 година. Може би се питате какво или кой е Сабазий? Това е получовек, който е полубезсмъртен, бог на опиянението. Но вълнуващото е, че този роман е пример за това как предисторичните притчи, в които се разказва за любовта, приятелството, страховете, могат да бъдат видени и в наши дни в България. Заглавие, което проследява хаоса и реда в последните 10 години у нас.

„Ще се върна за теб“

 

Ако любовните романи са ваша страст, то не пропускайте да добавите към колекцията си и този. Романът „Ще се върна за теб“, разгръща историята за любовта, за това какво може да ни вземе и даде, за егоизма. За привлекателния мъж, който не може да даде нищо насреща. За търсенето на отговори, след които следват нови въпроси.

„Като пристигнеш обади се“

 

Това е произведение на Кристин Димитрова, събрало в себе си 21 разказа, в които се преплитат хумор и драма. Обикновеният човек, който се лута из лабиринта на живота, изведнъж попадат пред редица истина за себе си, за другите. В „Като пристигнеш обади се“ историите ни напомнят, че винаги има нещо в живота ни, някакъв коз, който може да ни направи победители. За отношенията, които не сме разчистили, за надеждата за по-хубавия живот.

"Градината на очакванията и отсрещната врата"

 

Харесвате ли поезия? Тогава си подарете тази творба на Кристин Димитрова със стихотворения.

Това е едно от десетте произведения на авторката с поезия, включващи едни от последните ѝ стихотворения, в които ще срещнете гърбави принцове и безработни пророци.

Книга за Таро, която може да предизвика интереса ви

 

„Магията на картите Таро“, която може да закупите на сiela.com, включва колода карти таро за гадаене, но и ръководство към тях. Кристин Димитрова успява изключително елегантно да представи философията на таро. Вероятно няма човек, който да не иска да узнае какво го очаква. 

Това е книга, с която вие може да се потопите в света на таро картите или да поднесе за подарък.

Още книги на авторката, както и други, които можете да закупите на атрактивни цени, можете да разгледа в сайта на онлайн книжарница Сиела.

Свързани продукти
Сабазий
Кристин Димитрова
INK
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Сутринта на картоиграча
Кристин Димитрова
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Магията на картите Таро
Кристин Димитрова
Ентусиаст
рейтинг:
1%
40,00 лв.
Градината на очакванията и отсрещната врата
Кристин Димитрова
Колибри
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Ефирни песни и тайни служби
Кристин Димитрова
Колибри
рейтинг:
1%
18,00 лв.