Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Руско-турските войни (1569 -1878 г.)

Сто и четиридесет години след края на Руско-турската война от 1877-1878 г. темата за противопоставянето на двете империи – Руска и Османска, продължава да заема централно място в съзнанието на българите.
Войната, която ние наричаме Освободителна, е и последният самостоятелен конфликт между двете източни монархии.Не е наличен

Предстои им още един сблъсък след това, но той ще се разгори по време на Първата световна война, когато двете империи ще застанат една срещу друга като част от Антантата и Централните сили. Докато противопоставянето на Русия и Османската империя през XIX в. е сравнително добре познато на читателите в България, зараждането на това противоборство продължава да стои встрани от основния фокус на историческите изследвания.

 Двете държави се изправят една срещу друга в единадесет самостоятелни конфликта, разгърнати в продължение на 310 години –­ от 1569 до 1878 г. Макар  от днешна гледна точка крайният победител в това противопоставяне да изглежда ясен, не така са виждали нещата съвременниците на тези войни, за които изходът никога не е бил предначертанНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Руско-турските войни (1569 -1878 г.)
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Александър Стоянов -

Д-р Александър Стоянов е асистент към Института за исторически изследвания на Българската академия на науките. Защитил е докторат по история в Лайден, Нидерландия. Автор е на 8 монографии и над 300 статии в различни списания, журнали и електронни издания.

Свързани продукти
История на войните: Балканските войни на българската армия, кн. 9
Александър Стоянов
Millenium
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Е-книга
Е-книга Османската експанзия
Александър Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Османо-хабсбургските войни (1500 – 1792 г.)
Александър Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
29,00 лв.
България и средновековният свят - Исторически атлас
Александър Стоянов
Българска история
рейтинг:
1%
35,00 лв.
Е-книга
Е-книга Османо-хабсбургските войни
Александър Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
18,00 лв.