Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Руски гамбит - Военновременни бележки

Препоръчваме критичен поглед към съдържанието на тази книга, предвид възможността част от него да е създадено с политически и пропагандни цели.Възникват ситуации, за които разузнаванията не успяват навреме да запалят червения сигнал. Фактът, че се стигна до война между два братски народа, говори, че разузнаването не успя да реши задачите си и да я предотврати. Къде отиде анализът от мюнхенската среща? Защо се внушава, че само Русия не спазва споразуменията? Ако се направи анализ на историята от битката на Александър Невски с шведите върху замръзналото Чудско езеро през 1242 г., на войната с Наполеон, Първата и Втората световна война, та до наши дни, ще стане ясно, че много неща можеха да се предскажат. Защо разузнавателните служби и правителствата забравиха репликата на Путин: За какво ни е свят без Русия?. Защо никой не го взе предвид в прогнозите за развитието след това? Или все пак го е имало в докладите на разузнаванията, но държавните ръководства са отказали за пореден път да приемат фактите. Всичко това говори за тотален срив в професионализма. И както става обикновено, и руското, и американското разузнаване ще трябва да плащат. И сигурно го заслужават, защото по много оценки и двете разузнавания силно са се политизирали. Обективният анализ липсва и е скроен според очакванията на шефовете.

Написаното в книгата от автора е търсене на отговора на актуалния в момента тревожен въпрос за отношенията ни с Русия, за последствията от войната и то не е плод на конюнктурната му ориентация, а е израз на разума над чувствата, на опита да се прогледне далеч над хоризонта на сегашните тъжни събития, когато ще се търсят нови допирни точки и перспективи.

Ген. Тодор Бояджиев

С творчеството си Павлин Павлов се харесва на немалко читатели, а други го отминават с мълчание, ако не и с неприязън. Професионално подкован в битието си на дългогодишен служител на специалните служби и тихия фронт, авторът се разполага в атмосферата, която познава много добре, а поривите към моралното съживяване на човека му дават импулс да повярва и в онова: Думите отлитат, написаното остава.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Руски гамбит - Военновременни бележки
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
SAS Survival - част 2: Самозащита при нападение и навици за лична безопасност от кражби
Юрий Кормушин
Атеа букс
рейтинг:
1%
17,50 лв.
VS: Воините
Атеа букс
рейтинг:
1%
33,00 лв.
SAS Survival - част 3: Как да оцеляваме при всякакви условия, навсякъде
Крис Макнаб
Атеа букс
рейтинг:
1%
14,90 лв.
Митически чудовища
Крис Макнаб
Атеа букс
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Търговия с душите ни
Марко Пицути
Атеа букс
рейтинг:
1%
22,00 лв.