Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Родинознание за 1. клас - Булвест

Новата учебна програма по този учебен предмет е доразвита във формиращите аспекти на обучението по родинознание. В нея водещите идеи при опознаването на заобикалящата детето действителност се свързват с изграждане на ценности като: родолюбие, уважение към бита, културата и традициите на народа ни, почит към нравствени добродетели и героизма на предците, зачитане на правилата.

В голяма степен акцентите в новата програма са застъпени още в нашия учебник по околен свят, но за по-голяма категоричност сме доразвили някои от тях.

 Учебникът  включва:

 • 21 урока за нови знания. Характерно за тях е интригуващият и атрактивен начин на представяне на ново учебно съдържание -горната част на разтвора е като лента от филм. Застъпена е идеята децата да разказват и споделят собствено впечатление и мнение. Долната част на разтвора изобилства с интересни познавателни задачи, в които ученикът изследва и открива заобикалящия го свят, същевременно изгражда ценности.
 • 3 урока за затвърждаване - разработени чрез система от задачи за  анализиране на модели на поведение; за избор и обосновка; решение на проблем; сравнение на собственото поведение с предложени модели.
 • 7 урока за обобщение (три от тях са проекти). Систематизирането и обобщаването на знанията се извършва чрез самостоятелни и групови дейности, както и с работа по проекти с конкретен практически резултат – тематична книжка „Мога“. Предоставя се възможност по всяка тема от учебника да бъде продължен процесът на осмисляне, затвърждаване и прилагане на усвоено чрез собствено творческо решение.
 • 1 урок за изходна диагностика.

Предимства:

 • поставя ученика в разнообразни учебни ситуации, които му дават възможност за активно усвояване на знанията и за оптимално индивидуално развитие;
 • подпомага първокласника да извършва собствени наблюдения и разсъждения и самостоятелно да достига до знанието;
 • развива умението за изслушване и обективна оценка на различни гледни точки, както и умението за изказване и защита на собствена позиция
 • формира и развива преносима компетентност за самостоятелен анализ и синтез;
 • осигурява реални, функционални възможности за извършване на проектни дейности и работа в екип, в резултат на които се създават практически продукти от учениците – проектни книжки, албуми, картотеки, пана и др.;
 • насочено към изграждане на обективна оценка и самооценка.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Родинознание за 1. клас - Булвест
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Тетрадка № 2 по писане за 1. клас
Екатерина Чернева, Ваня Иванова
Просвета
рейтинг:
1%
7,56 лв.
Тетрадка към читанка за 1. клас
Екатерина Чернева, Ваня Иванова
Просвета
рейтинг:
1%
2,95 лв.
Учебна тетрадка по родинознание за 1. клас - Булвест
Ваня Иванова, Елка Янакиева, Йорданка Първанова, Радостинка Ганева
Булвест 2000
рейтинг:
1%
3,20 лв.
Искам да науча повече по родинознание за 1. клас
Ваня Иванова
Булвест 2000
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Искам да науча повече по човекът и природата в 3. клас - учебно помагало - Булвест 2000 - 2021/2022
Ваня Иванова, Елка Янакиева, Радостинка Ганева
Булвест 2000
рейтинг:
1%
6,90 лв.