Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Решения на Конституционния съд с анотация по наказателнопроцесуални въпроси (2003 – 2023 г.)

С анотация по наказателнопроцесуални въпроси (2003 – 2023 г.)Съдържанието на сборника е структурирано в единадесет раздела, които обхващат произнасяния на Конституционния съд както по фундаментни начала на Конституцията от значение за правилното и независимо функциониране на съдебната власт, така и по основни права на гражданите, чиято реализация в наказателния процес е смисъл и цел на правовата държава. Тъй като в конституционната демокрация автономията на законодателя да определя наказателната политика бива балансирана на основата на редица ограничения, записани в Конституцията и предназначени да защитят ценности от висш порядък, сборникът включва и самостоятелен раздел с произнасяния на КС от значение за нормотворчеството.

Актовете на съда са категоризирани в съответствие с конституционни принципи и основни права, които най-близко засягат въпросите, повдигнати и обсъдени в хода на конституционното дело. Извадките на всяко от поместените в сборника решения са придружени от анотация, която представя предмета на повдигнатия конституционноправен спор и носещите мотиви на КС.

Избраните решения на Конституционния съд са предназначени да подпомогнат подготовката на студенти за семестриалния изпит по учебната дисциплина „Наказателен процес“ и за държавния изпит по „Наказателноправни науки“.

Сборникът ще бъде полезен и за практикуващи юристи и народни представители, тъй като конституционните норми са непосредствено действащо право и са тясно свързани с нормотворчеството и правоприлагането.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Решения на Конституционния съд с анотация по наказателнопроцесуални въпроси (2003 – 2023 г.)
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Аделина Хаджийска -

Аделина Хаджийска e завършила право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирала е в института „Макс Планк“ за чуждестранно и международно наказателно право във Фрайбург, Германия. Работила е като старши експерт в Дирекция ,,Съвет по законодателство“ към МП. Участвала е в работни групи по изготвяне на законопроекти в областта на наказателното и процесуалното законодателство.

Към настоящия момент е преподавател по „Наказателнопроцесуално право“ в Юридическия факултет на УНСС и във ВСУ „Черноризец Храбър“. Автор е на монографията ,,Съдебните актове в наказателния процес“, както и на редица статии и доклади в областта на наказателнопроцесуалното право и правата на човека.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.