Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Речник по История. Хронологични таблици и схеми

Не е наличен

Речникът на историческите термини е съставен въз основа на използваните понятия в учебниците по история. Общият брой на включените понятия е 1270. Без претенции за изчерпателност, съставителите са включили тези най-често срещани изрази, които могат да спомогнат в подготовката за часовете по история, за явяването на държавен зрелостен и кандидат-студентски изпит.
Хронологичните таблици съдържат някои от най-важните събития от българската история. С цел изясняване хронологята на събитията и поставянето им в балканския и европейски контекст са включени таблици на балканските и някои западноевропейски владетели.
За яснота към министър-председателите на България е добавена тяхната партийна принадлежност, както и коалициите, участвали в съответния министерски съвет. Приложена е и кратка справка за някои от основните политически партии, както и за всички обикновени и велики народни събрания от 1879 година до наши дни.
Съставителите са магистри по история, завършили Велико Търновския университет “Св. св. Кирил и Методий”, с опит като учители повече от 11 години. При подбора на съдържателната част те са се ръководили от държавните образователни изисквания в обучението по история и най-вече от практическата нужда за по-успешното осмисляне и усвояване на учебния материал.
Книгата ще бъде полезна и за тези читатели, които търсят бърза справка с фактите, за да обогатят знанията си по история.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Речник по История. Хронологични таблици и схеми
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
История на българската литература през Възраждането
Иван Радев
Абагар Велико Търново
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Преславска книжовна школа. Том 5
Тотю Тотев
БАН
рейтинг:
1%
10,50 лв.
Тайните на Санкт Петербург
Владимир Федоровски
Изток-Запад
рейтинг:
1%
10,00 лв.
The Rose of the Balkans. A Short Hystory of Bulgaria
Иван Илчев
Колибри
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Информационната епоха - том 1. Цивилизациите
Александър Лилов
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
15,00 лв.