Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Разследване на наркопрестъпления

Трудът, чийто първоначален вариант беше защитен като докторска дисертация в ЮФ на СУ, представя на вниманието на читателите си методика за разследване на престъпленията, свързани с наркотични вещества. 

Изследването на д-р Владова-Недкова е подкрепено с данни от 195 проучени наказателни производства и статистически данни по отношение на престъпността и в частност престъпността, свързана с наркотични вещества.Разследване на наркопрестъпления е заглавието на монографично изследване, публикувано през Октомври 2019 г. от Искра Владова-Недкова - главен асистент по криминалистика към Катедрата по наказателноправни науки.

Трудът, чийто първоначален вариант беше защитен като докторска дисертация в ЮФ на СУ, представя на вниманието на читателите си методика за разследване на престъпленията, свързани с наркотични вещества. Разгледани са наказателноправната, криминалистичната и криминологичната характеристики на тази категория престъпност, както и наркотичните вещества и тяхната употреба в исторически план, физиологичните и психическите ефекти при приемането им. Централно място е отделено на изграждането на следствените версии, както и на тактиката на извършване на типичните следствени действия на етапа на първоначалните и неотложни, респективно последващи следващи действия. Отделна глава е посветена на ключовите при разследване на наркопрестъпления експертни изследвания.

Наркопрестъпността е една от най-актуалните и с висока степен на обществена опасност категории престъпност. Едновременно с това разследването на наркопрестъпленията среща редица трудности, предвид разнообразните наказателноправни състави и следствени ситуации, трансграничния и организиран характер на дейността с наркотици, високата латентност на престъпността в тази област и други.

Изследването на д-р Владова-Недкова е подкрепено с данни от 195 проучени наказателни производства и статистически данни по отношение на престъпността и в частност престъпността, свързана с наркотични вещества. Проведени са срещи с редица практикуващи в областта на разследването на наркопрестъпления и в областта на експертните изследвания, които имат отношение при тези наказателни производства. За практическата насоченост на труда способства и опитът на автора като разследващ орган. В заключителната част на труда се дават множество препоръки за усъвършенстване на разследването в областта на наркопрестъпността, както и предложения de lege ferenda.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Разследване на наркопрестъпления
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Искра Владова-Недкова -

Д-р Искра Владова-Недкова е преподавател по криминалистика в Юридическия факултет на Софийския университет “ Св. Климент Охридски “ и хоноруван преподавател по криминология в Нов български университет , с практически опит в разследването на тежки престъпления в отдел “ Досъдебно производство “ на Столичната дирекция на вътрешните работи . Автор е и на монографията “ Разследване на наркопрестъпления “ .

Свързани продукти
Римско частно право
Михаил Андреев
Софи Р
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Политическа етика
Кирил Нешев
Софи Р
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Социална психология. Том 4
Сава Джонев
Софи Р
рейтинг:
1%
9,50 лв.
Английско-български юридически речник
Благовеста Балканджиева
Софи Р
рейтинг:
1%
40,50 лв.
Разследване на компютърни престъпления
Искра Владова-Недкова
Софи Р
рейтинг:
1%
22,90 лв.