Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Разследване на компютърни престъпления

Цел на настоящия труд е преодоляването на слабостите в изследването на темата, свързана с разследването на компютърните престъпления чрез задълбоченото и всеобхватното ѝ разглеждане в рамките на частната методика.Цел на настоящия труд е преодоляването на слабостите в изследването на темата, свързана с разследването на компютърните престъпления чрез задълбоченото и всеобхватното ѝ разглеждане в рамките на частната методика. Проблематиката, обхваната от настоящия труд, е систематизирана в три глави, в които са разгледани общата характеристика на компютърната пресъпност с нейните наказателноправни, криминалистични и криминологични аспекти, проблемите на образуването на досъдебното производство, изграждането на следствените версии и планирането на разследването, особеностите при извършване на типичните следствени действия и назначаването и типичните следствени действия и назначаването и провеждането на експертни изследвания.

Настоящата методика за разследване на компютърните престъпления е изготвена след проучване на значителна по обем съвременна и утвърдена във времето научна литература, чиито автори са български и чуждестранни учени в областта на киберпрестъпността. Анализирани са данни от Националния статистически институт, свързани с използването на компютри и интернет връзка от страна на домакинствата и юридическите лица, както и с престъпленията и осъдените. Проведени са консултации с практикуващи в областта на разследването на компютърни престъпления, както и с вещи лица с дългогодишна практика в експертните изследвания при тази категория разследвания.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Разследване на компютърни престъпления
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Искра Владова-Недкова -

Д-р Искра Владова-Недкова е преподавател по криминалистика в Юридическия факултет на Софийския университет “ Св. Климент Охридски “ и хоноруван преподавател по криминология в Нов български университет , с практически опит в разследването на тежки престъпления в отдел “ Досъдебно производство “ на Столичната дирекция на вътрешните работи . Автор е и на монографията “ Разследване на наркопрестъпления “ .

Свързани продукти
Римско частно право
Михаил Андреев
Софи Р
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Политическа етика
Кирил Нешев
Софи Р
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Социална психология. Том 4
Сава Джонев
Софи Р
рейтинг:
1%
9,50 лв.
Английско-български юридически речник
Благовеста Балканджиева
Софи Р
рейтинг:
1%
40,50 лв.
Разследване на наркопрестъпления
Искра Владова-Недкова
Софи Р
рейтинг:
1%
20,00 лв.