Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Разпилени светлини

Лилия Минева е родена в гр. Пловдив. Юрист е. Произхожда от семейство лекари. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет и се дипломира през 1953 г. Защитава дисертация по гражданско право. Кандидат е на юридическите науки.
Работи като адвокат, юрисконсулт, арбитър и заместник главен арбитър в Държавния пловдивски арбитраж. Лилия Минева споделя:
"От позицията на натрупания опит в професията, проглеждах чрез проблемите на хората, които защитавах като адвокат. В моя личен живот също трябваше да се справям с това, което ме спохождаше."
И още: "Литературата винаги е била в сърцето ми. Бях ученичка. Учителката по пеене написа музика по мое стихотворение и то стана химн на класа ни. Каквото и да работех, намирах време да пиша - стихотворения, а след това есета, приказки."
2001 г. ИК "Светлоструй" публикува книгата с приказки "Горски свят", а през 2003 и 2004 г. издателство "Захарий Стоянов" пуска на книжния пазар двата сборника с приказки "Малката рибка и могъщия кит" и "Най-малката капчица". Романът "Разпилени светлини" е следващата книга на Лилия Минева. Тя споделя истините, до които е достигнала през извървения път от 1948 г. до началото на 1989 г.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Разпилени светлини
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Делириум 2: Кошмарът трябва да продължи
Белчо Дончев
Работилница за книжнина Васил Станилов
рейтинг:
1%
8,00 лв.
При изгрева на дните
Слави Боянов
Работилница за книжнина Васил Станилов
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Хроники на злото и надеждата
Милен Радев
Работилница за книжнина Васил Станилов
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Портрети на мъже
Мария Шишеджиева-Попова
Работилница за книжнина Васил Станилов
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Малката рибка и могъщият кит
Лилия Минева
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
6,00 лв.