Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Разни съвети за предлозите

Книгата на Владко Мурдаров учи как да пишем и говорим правилно български

„Разни съвети за предлозите“ е посветена на колебанията и грешките, които българинът най-често допуска при употребата на предлозите и свързаните с тях наречия в своята устна, а по-късно пренася и в писмената си реч.
Обърнато е внимание на погрешното изговарянеи писане на предлозите, на колебанията при употребата им, а са посочени и възможните причини за допусканите грешки.

Дадена е оценка и на редица нови или смущаващи явления в езика ни, проявяващи се в публичната реч, за които се предлага най-правилното решение.

В изданието са включени теми, отдавна привличащи вниманието, както и други, особено актуални през последните две десетилетия, като се разглеждат различни области, в които българите проявяват своето неумение да прилагат съществуващите норми при употребата на предлозите и на свързаните с тях наречия. Особен акцент пада върху многото новости, които също затрудняват съществено.

Идеята е книгата да помогне с направените препоръки на всички да се приближат към образцовата българска реч, която предлагат и при писане, и при говорене.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Разни съвети за предлозите
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Разни нови езикови съвети
Владко Мурдаров
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
60%
14,00 лв.
Разни съвети за глаголите
Владко Мурдаров
Black Flamingo
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Разни съвети за правописа
Владко Мурдаров
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Разни съвети за чуждите думи
Владко Мурдаров
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Разни съвети за дублетите
Владко Мурдаров
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
18,00 лв.