Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Разни съвети за чуждите думи

Изданието, озаглавено “Разни съвети за чуждите думи”, се появява с желанието да бъде чут гласа на онези, които се занимават с българския език като научна материя.Изданието, озаглавено “Разни съвети за чуждите думи”, се появява с желанието да бъде чут гласа на онези, които се занимават с българския език като научна материя.

В нея са включени теми, отдавна привличащи вниманието на специалистите, както и на всички радетели за чиста и богата българска реч. Особено внимание е обърнато на новите явления в езика и множеството нови чужди думи, които навлизат в него. Включени са съвети как българина да преодолее неумението си да прилага при употребата им действащите езикови норми. Идеята е книгата да помогне с направените препоръки на всички да се приближат към образцовата българска реч, която предлагат и при говорене, и при писане. Книгата е посветена на колебанията и грешките, които българинът най-често допуска при тяхното използване. Обърнато е внимание на влиянието на изговора при записването на чуждите думи, на избора на граматичния род при чуждите съществителни имена, на нагаждането на чуждите глаголи към системата на българската граматика. Дадена е оценка на заемките и чуждиците, включвани в българската реч, и са включени препоръки как те да бъдат използвани в нея, за да не вредят на характера й, да я обогатяват и да не я загрозяват.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Разни съвети за чуждите думи
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Разни нови езикови съвети
Владко Мурдаров
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
60%
14,00 лв.
Разни съвети за предлозите
Владко Мурдаров
Black Flamingo
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Разни съвети за глаголите
Владко Мурдаров
Black Flamingo
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Разни съвети за правописа
Владко Мурдаров
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Разни съвети за дублетите
Владко Мурдаров
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
18,00 лв.