Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Ранномодерна Европа: университети, наука, хуманизъм

Съставител: Вихрен Бузов

Развитието на европейските институции на знанието в началото на Новото време (ХV-ХVІІ век) е обект на изследвания в тази книга със средствата на историята на науката и образованието, социологията и иаукознанието, историята на философията, В тази епоха влиянието на хуманизма върху късносредновековните университети, школи, академии, научни и литературни общества, довежда до един нов синтез, от който се ражда проектът за модерна Европа.
Сборникът представя най-нови изследвания, реализирани с финансова подкрепа по научноизследователския проект "Институции на знанието в Европа в началото на Новото време" към Фонд "Научни изследвания на МОН" по Програмата "Стимулиране на научните изследвания в държавните висши училища". В екипа работят съвместно утвърдени изследователи и докторанти от Института за средновековна култура към Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", Центъра за философски изследвания при Философски факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", Института по социология при БАН, Центъра по наукознание и история на науката при БАН.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ранномодерна Европа: университети, наука, хуманизъм
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Език. Литература. Култура / Годишник Том 6 - 2005 г.
Сборник
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Да четем Далчев
Сборник
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
15,00 лв.
25 избрани любими приказки
Сборник
Хермес
рейтинг:
1%
6,95 лв.
Факел; Бр.3 / 2008
Сборник
Факел експрес
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Димчо Дебелянов
Сборник
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
8,00 лв.