Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Пуст облак. Автобиографията на китайския Чан майстор Сю Юн

Запознайте с живота на легендарния Чан майстор Сю Юн.


Превърнал се тъй още приживе в легенда, Сю Юн заслужено се нарежда сред великите духовни учители на всички времена. Неговата автобиография "Пуст облак", ярка част от агиографското наследство на китайския будизъм, е вдъхновяваща не само за последователите на Чан, а за всеки търсещ дух.

Сю Юн е бил познат и почитан във всеки китайски будистки храм и във всеки дом дълго преди смъртта си през 1959 г. Стотици, а понякога и хиляди негови ученици са се стгичали да слушат наставленията и да приемат предписанията му. И в днешно време не само в Китай, но и в други страни по света той е смятан за един от най-дейните и значими представители на школата Чан /Дзен в японски контекст/.

През 120 - годишния си живот Сю Юн успял да избави китайския будизъм от дълбок упадък, да възстанови физическата и моралната му тъкан и да му вдъхне нова сила. Без отключените от него енергии за обновление при наличието на объркване и разруха китайската сангхфа е можело да понесе през изминалия, изпълнен със сътресения век далеч повече поражения.

Сю Юн бил изцяло отдаден на своето дело и следвал избора си с решимост, постоянство и безстрашие. Дори когато бил бит до смърт, не променил отношението си към онова, което смятал за свой дълг. И въпреки че постоянно демонстрирал качествата на просветленото съзнание, чиито проявни форми в очите на обикновените хора съвсем естествено се равнявали на чудеса, през целия си дълъг житейски път той си останал обикновен и смирен монах, абсолютно непривързан към собствените си големи постижения.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пуст облак. Автобиографията на китайския Чан майстор Сю Юн
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Отвъд децата индиго
рейтинг:
1%
12,00 лв.
История на един германец - Спомени 1914-1933 г.
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Невидимото царство. Избрани приказки
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Магическият център (творчески Фън шуй ритуали на силата)
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Миcтъp Бог, тук e Aнa
рейтинг:
1%
11,00 лв.