Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Провокирайки театъра - Кама Гинкас режисира

  • Преводач: Румен Яновски;
  • Корица: Фиделия Косева;
  • Редактор: Венета Литкова.


„Вярата на тези хора в смисъла и мисията на театъра беше и си остана непоклатима. Те бяха и останаха най-лоялните му жреци. С двама от тях ще се срещнете в тази книга.“

Явор Гърдев

„Провокирайки театъра: Кама Гинкас режисира“ изследва гения на един от най-знаменитите, обсъждани и признати от света руски режисьори – Кама Гинкас. Чрез поредица от „въпроси и монолози“ в съавторство с театралния критик и преводач Джон Фридман Гинкас осветява динамиката на творческия процес.

Без да предлагат готови формули за успех, оживените дискусии между двамата разкриват пред четящия тайните на един истински майстор на театралното изкуство. Театрали, студенти и почитатели на сценичните изкуства ще открият безценни знания за рисковете, смелостта и изискванията в театъра. Пропит с „Метода“ на Станиславски и вдъхновен от руския авангард, развит от Всеволод Майерхолд, Гинкас разработва уникална визия, чиято есенция ще откриете между страниците на това издание.  

Книгата на Кама Гинкас и Джон Фридман излиза като инициатива на Международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“. Авторите са били част от журито на международния форум за дипломни спектакли. Мисията на фестивала е да създаде среда, която провокира обмен на идеи, опит и театрални практики. МСТФ е създаден в памет на младия актьор Данаил Чирпански и носи не само името му, но и неговата страст към театъра, която се предава на студентите от цял свят.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Провокирайки театъра - Кама Гинкас режисира
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Ерик - Истории от света на диска
Тери Пратчет
Сиела
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Христо Ботйов - Опит за биография
Захарий Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.