Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Противодействие на изпирането на пари - Практически наръчници - Том I

Изпълнение на задълженията по прилагане на мерките срещу изпирането на пари от задължените субекти в и извън Европейския съюз

  • Автор: Пенчо Станкулов
  • Дизайн на корицата: Дамян Дамянов


Международното и националните законодателства въвеждат редица мерки за предотвратяване използването на финансовата система за изпиране на пари, изпълнявани от съответните задължени субекти и изискващи детайлно познаване на нормативната уредба. Настоящият Том I от поредицата „Противодействие на изпирането на пари – Практически наръчници“ е насочен в помощ на тези субекти, като общата наднационална, международна рамка на мерките и задълженията, транспонирани в съответните национални законодателства, правят книгата приложима и полезна независимо в коя държава, юрисдикция или географска зона задълженият субект извършва дейността си.

В настоящия том са разгледани непосредствените, ежедневни задължения на задължените субекти, как те могат да бъдат изпълнявани, представена е готова схема за оценка на риска от изпиране на пари, която задължените субекти могат да използват, направени са конкретни предложения de lege ferenda, изложени са практически примери и илюстрации. Том I e съсредоточен изключително върху нормативната уредба и нейното изпълнение и приложение.

Значителният обем и сложност на материята налагат публикуването на няколко тома, като в следващите ще бъдат разгледани останалите изисквания на нормативната уредба, както и административнонаказателната отговорност за неспазването ѝ – между другото, завишена в безпрецедентни размери.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Противодействие на изпирането на пари - Практически наръчници - Том I
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Пенчо Станкулов -

Пенчо Станкулов е юрист, експерт по подготовка и провеждане на обществени поръчки по Политиките и правилата на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за провеждане на обществени поръчки. Автор на две самостоятелни книги – „Обществени поръчки. Сборник правна практика, правен анализ и правни изводи“ (2018 г.) и „Защита на възложителите по закона за обществените поръчки. Практическо ръководство по ЗОП“ (2017 г.). Съавтор на „Правен режим на обществените поръчки по ЗОП“ (трето издание, 2019 г.) и автор на статии по темата в редица юридически списания.

 

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Защита на възложителите по закона за обществените поръчки
Пенчо Станкулов
Издание на автора
рейтинг:
100%
70,00 лв.
Правен режим на обществените поръчки по ЗОП
Антония Илиева, Пенчо Станкулов
Сиела
рейтинг:
100%
27,00 лв.