Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Производството по чл. 51 ЗН - Процесуални предизвикателства и проблеми

Икономическите и социални промени през последните години доведоха до множество нередовно или въобще необслужвани кредити от кредитополучателите или техните наследници. Това генерира значително увеличение на искания на кредиторите по чл. 51 ЗН спрямо наследниците на починалите кредитополучатели, като практиката на съдилищата по тези дела е твърде многообразна.

Дизайн на корица: Фиделия Косева.В монографията са разгледани особеностите на производството по чл. 51 ЗН като  специфично охранително производство на безспорна съдебна администрация на граждански отношения. Анализирани са всички страни и аспекти на протичането му пред съда, вкл. и пред органите на принудителното изпълнение, възможните правни последици на постановеното определение, както и често срещаните процесуални грешки. Предложени са решения за преодоляване на противоречивата практика, включително и за законодателни промени, като гаранция за точно и ясно прилагане на закона в полза на страните по делата.

Направеното изследване би било добра основа за усъвършенстване на материалното и процесуалното законодателство относно все още нерегламентираните процедури по съдебна администрация на граждански отношения като част от охранителните производства.

Разработката би представлявала интерес за практикуващи юристи, юрисконсулти в банки и кредитни институции, студенти и всички с интерес към специфичните правоотношения по чл. 51 ЗН, възникващи при наследяването на права и задължения.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Производството по чл. 51 ЗН - Процесуални предизвикателства и проблеми
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Галина Николова -

Д-р Галина Николова Иванова е завършила ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски“. От 1998 г. работи като районен съдия в Районен съд Нови пазар, където разглежда граждански, наказателни, административни и по заместване и изпълнителни дела, което определя и широкият кръг на професионалните ѝ интереси. През 2021 г. придобива образователна и научна степен „Доктор“ с дисертационен труд на тема „Правен статут на администрацията на съдебната власт“.

Свързани продукти
Ерик - Истории от света на диска
Тери Пратчет
Сиела
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Христо Ботйов - Опит за биография
Захарий Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Отстрани. Поетики
Галина Николова
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
4,20 лв.
От другата страна
Галина Николова
Алтера
рейтинг:
1%
7,00 лв.