Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Процесуалната субституция в гражданския процес

  • Автор: Тодор Коларов;
  • Дизайн на корица: Дамян Дамянов.


В книгата се прави опит да се очертаят ключови въпроси, свързани с възникването, въвежда­нето у нас и развитието на института на процесуалната субституция. Поради тясната му връзка с въпросите за процесуалната легитимация и правния интерес, разработката им отделя внимание от началото до края. Обосновава се, че правните очаквания и колективни­ят интерес могат да са основа за правния интерес на процесуалния субституент. Акцентира се върху това, че чрез процесуалната субституция се защитава пряко чужд частен интерес.

Прави се класификация на видовете процесуална субституция, разграничава се процесуалната субституция от други правни институти. Полемизира се с някои възприети от тълкувателна­та и устойчивата съдебна практика постановки по отно­шение на приложимостта на института. В някои случаи иде реч за подкрепа на формулирани вече от доктрина­та позиции, за които се представят нови аргументи, а в други – за оригинални тези. Разработката си поставя за задача да представи относими сравнителноправни решения на теорията и практиката, особено за реципи­рани от системата на общото право законодателни ре­шения, с идеята да допринесе при тяхното тълкуване и прилагане в практиката. Представени са предложения de lege ferenda.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Процесуалната субституция в гражданския процес
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Майките
Теодора Димова
СИЕЛА
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Съдебно сътрудничество между държавите членки на Европейския съюз в борбата с трансграничната организирана престъпност
Тодор Коларов
Сиела
рейтинг:
1%
16,00 лв.