Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Пряка демокрация

Книгата представлява опит за изграждане на конституционна теория на пряката демокрация. В нея са анализирани теоретичните, сравнителноправните и националните проблеми на пряката демокрация. Изследвани са нейната същност, историческо развитие, предимства и недостатъци. Изградена е система от критерии за отграничаване на пряката от представителната и партиципаторната демокрация. Предложена е систематизация на институтите на пряка демокрация. Разгледани са конституционни модели, в които пряката демокрация има системно приложение или пък разкрива интересни особености. Самостоятелно внимание е отделено на историята, актуалния дебат и действащата правна уредба на пряката демокрация в България.
Книгата е предназначена за юристи, политолози, философи, социолози, както и за всеки, който се интересува от начините за разширяване на гражданското участие в политическия процес и от предизвикателствата, които то поставя.
Мартин Белов е доктор по право и старши асистент по конституционно право в ЮФ на СУ “Св. Климент Охридски”. Автор е на книгите “Политическите партии и демократичната държава в съвременния немски конституционен модел” и “Constitutional Law of 2 EU Member States: Bulgaria and Romania” (в съавторство с проф. Е. Танчев и проф. К. Йонеску), както и на много статии и студии.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пряка демокрация
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Ръководство за практическа подготовка по трудово право
Красимира Средкова
Сиби
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Политическите партии и демократичната държава в съвременния немски конституционен модел
Мартин Белов
Сиби
рейтинг:
1%
9,80 лв.
Гражданското участие в политическия процес. Конституционноправни основи
Мартин Белов
Сиби
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Институциите на изпълнителната власт в континенталноевропейския конституционализъм
Мартин Белов
Сиби
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Финансов конституционализъм
Мартин Белов
Сиби
рейтинг:
1%
12,00 лв.