Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Приноси към проучването на историческото и фолклорното наследство на Съртовската етнографска група

Понякога, забързани в ежедневието и обсебени от новите технологии забравяме кои сме?!
Наследници на народ, оцелял на кръстопът, благодарение на силата на родовата памет и традиционната фолклорна култура.Изложеният текст представлява монографично изследване за една малко известна местност в Провадийско, наречена Сърта. В търсене на „старината“ в днешното съвремие, трудът предлага историографски данни и факти, обследва фолклорната традиция, представя танцови образци, използва разказа от първо лице и фотографията, като автентичен носител на доказателството, че българската народна памет е силна. Времето за провеждането на подобен род етноложко изследване никога не стига и винаги ти се иска, да отвориш много ракли и сандъци в повече домове, където родовата памет се поддържа през годините.За човешката памет, хуманните ценности, подкрепата и съдействието, сърдечно благодаря на самодейците от Народно читалище „Развитие – 1903“ село Блъсково, Недялка Иванова (читалищен секретар), Илия Атанасов-Даскала (дългогодишен председател на читалището), Филчо Филев (носител на родовата памет), Валентин Михайлов и Веселин Николов (студенти специалност „Хореография“ на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“), Ивайло Спасов (музикант). Снимковият материал в труда е предоставен от архива на читалището, личния фонд на Илия Атанасов и Живка Атанасова.

Искрено се надявам, че този труд ще докосне сърцата на родолюбивите българи и ще бъде провокатор за продължаване на делото по съхраняването на българската фолклорна традиция. Съдържанието на изследването, ще бъде в подкрепа на творческата и педагогическа практика на специалисти в областта на фолклора.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приноси към проучването на историческото и фолклорното наследство на Съртовската етнографска група
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Българско-английски морски речник
Галина Великова
Стено
рейтинг:
1%
35,00 лв.
Алсарио
Маргарита Войнова
Стено
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Не скланяй глава. Роман за Сабахаттин Али
Хъфзъ Топуз
Стено
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Cargo Work in Dialogues/Товарно дело - Диалози
Соня Тончева
Стено
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Магическият кристал
Даниела Стоянова
Стено
рейтинг:
1%
5,80 лв.