Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Принос към историята на Българския земеделски народен съюз

Богато документирана и в голямата си част – преживяна, книгата далеч надхвърля рамките на заглавието, което носи.Книгата „Принос към историята на Българския земеделски народен съюз“ от Ценко Барев е част от поредицата „Забранени страници“.

Авторът проследява събитията, които предшестват и предизвикват появата на тази самородна българска организация със съответни анализи върху икономическия, социалния, политическия и държавния живот на страната от времето на Учредителното събрание до средата на ХХ век.

Историческата последователност представя една по-пълна и вярна картина на Земеделския съюз като идейно-политическа организация с програма за реформи и методи за тяхното провеждане в рамките на демократично уредено общество.

Включени са политическите борби, водени във и вън от организацията, участието в избори, в управлението, извършените промени в стопанския, социалния и културния живот и взети позиции по събития и хора в тежки моменти за българския народ и националната ни кауза.

Широко място е отделено на политическите партии – в различно време, на власт и в опозиция, от Освобождението, като се започне с либерали и консерватори, демократи и радикали, тесни и широки социалисти, прогресисти и конспиратори, „Звено“ и личен режим, комунисти и отечественофронтовци. Всичко това – свързано с управлението и последиците за страната.

Авторът се е спрял обстойно и върху провежданата външна политика по отношение на съседните страни и ролята, която са играли Великите сили в уреждане на нашия вътрешен живот, и политиката на партии и правителства по българските държавни и национални интереси.

Богато документирана и в голямата си част – преживяна, книгата далеч надхвърля рамките на заглавието, което носи.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Принос към историята на Българския земеделски народен съюз
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Утешението на философията
Боеций
Изток-Запад
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Тайните на Санкт Петербург
Владимир Федоровски
Изток-Запад
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Видях сатаната, как падна от небето като светкавица
Рене Жирар
Изток-Запад
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Езоп - Басни
Езоп
Изток-Запад
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Изяж богаташа
Пи Джей О Рурк
Изток-Запад
рейтинг:
1%
12,00 лв.