Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Приключенията на Оливър Туист

„Големите“ книги получават съдбата да променят света около нас, а голямата литература този вътре в нас. За да има силата да променя светове, литературата трябва да носи частица от този на своя създател – да е заредена с неговите емоции, да вибрира на неговата честота. Светът на Чарлз Дикенс не остава безизвестен, вече 200 години, именно заради това.

„Приключенията на Оливър Туист“ е първият роман с главен герой дете. С него читателят се потапя през малка пролука (голяма точно 600 страници) в английското общество от началото на XIX в., с рязкарата разлика в социалните му класи и отношението на парламента към най-ниската от тях.

Попада в един мрачен и тъжен Лондон, в който години наред бедността е третирана като престъпление. Запознава се със сирачето Оливър и бди над него през всичките страдания, които то понася. И се радва заедно с него, когато срещне добри приятели.Ханете ръката на малкия Оливър и се насладете на неговтие приключения!"-Тук има много книги, нали, мое момче? - каза мистър Браунлоу, като забеляза любопитството, с което Оливър разглеждаше рафтовете, стигащи от пода да тавана.
- Наистина са много, сър - отвърна Оливър.
- Ако се държиш добре, ще ти дам да ги прочетеш - каза любезно старият джентълмен. - И това ще ти хареса повече, отколкото да гледаш кориците им - поне относно някои от тях, тъй като има книги, чиито корици са най-хубавото им нещо.
- Предполагам, че такива са тези дебели томове, сър - каза Оливер, като посочи към няколко тежки книги с доста позлата по обвивките.
- Не винаги най-тежки са дебелите книги - осведоми го старият джентълмен, като го погали по главата и се усмихна, - има други, също така тежки, макар и по-малки на вид."Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приключенията на Оливър Туист
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Коледна песен
Чарлз Дикенс
Хеликон
рейтинг:
100%
6,95 лв.
Оливър Туист
Чарлз Дикенс
Труд
рейтинг:
1%
11,99 лв.
Е-книга
Е-книга Нашият общ приятел
Чарлз Дикенс
Колибри
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Е-книга
Е-книга Никълъс Никълби
Чарлс Дикенс
Колибри
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Големите надежди
Чарлз Дикенс
Изток-Запад
рейтинг:
1%
24,90 лв.