Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Престъпления срещу човешкия генофонд - Биомедицински аспекти

SKU
9789542843191


рейтинг:
100 % of 100
16,00 лв.
  • Автор: Юлиана Матеева;
  • Дизайн на корица: Фиделия Косева.


Книгата на доц. Юлиана Матеева „Престъпления срещу човешкия генофонд“ е изключително интересна, задълбочена и интригуваща. Посветена е на проблематика, която досега не е била предмет на научно обсъждане в областта на наказателното право у нас. Съчинението е новаторско и в друг аспект. То е една от малкото разработки, които не се базират на преразказ и анализ на съществуващи разпоредби (защото престъпления срещу човешкия генофонд не съществуват в нашия НК), а посочвайки проблема, разработвайки го в дълбочина, включително доказвайки високата степен на обществена опасност на такъв вид прояви, предлагат в аванс дискусия, която да доведе до бъдеща регламентация, неизбежно необходима според автора.

Книгата изисква особена научна смелост, за която авторът трябва да бъде поздравен.

проф. Лазар Груев

Монографията обосновава необходимостта от спешно регламентиране на посочените посегателства в българския Наказателен кодекс. Изследването алармира, че ако не бъдат предприети необходимите наказателноправни мерки както в България, така и навсякъде по света, където те все още не са нормирани, би могло да се стигне до изключително опасни за съществуването на човечеството последици. В този смисъл книгата на доц. д-р Юлиана Матеева се отличава със своята актуалност, теоретична значимост и практическа полезност. Монографията представлява интерес както за законодателя, за правоприлагащите органи, за научната общност в областта на правото, философията и социологията, но така също и за много по-широк кръг от читатели – за всички, които се вълнуват от пътя на човечеството в бъдеще.

проф. Пламен ПанайотовНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Престъпления срещу човешкия генофонд - Биомедицински аспекти
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.