Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Престъпления по служба

Дизайн на корица: Дамян ДамяновМонографията „Престъпления по служба“ представлява цялостно изследване на правната уредба на длъжностните престъпления по Раздел II на Глава VIII от Особената част на НК. Част от въпросите, разгледани в монографичното изследване, са възможността длъжностни лица по чл. 93, т. 1, б. „б“ НК да бъдат субекти на престъпления по служба, необходимостта от създаване на състави, сходни с тези по чл. 282 – чл. 285 НК, за деяния в частния сектор, белезите, които отличават престъпленията по служба от дисциплинарните и административните нарушения, отликите на службата от служебното положение на длъжностните лица по чл. 282 – чл. 285 НК, особеностите на обективната и субективната страни на съставите по чл. 282 – чл. 285 НК, квалифицирането на деяние, извършено при условията на оперативна самостоятелност, на деяние, което е компонент от колективно решение, на деяние, което е юридически факт от сложен фактически състав, осъществяването в пълнота на който поражда престъпния резултат, и на деяние, чийто престъпен резултат е настъпил слез изгубване на длъжностното качество от дееца, възможността орган на власт по чл. 93, т. 2 НК да превиши власт по чл. 282, ал. 1, пр. 3 НК чрез действие без властнически характер и квалифицирането на деяние, при което длъжностно лице използва служебното си положение, за да причини на друг субект вреда. В монографията са изведени и аргументирани предложения за усъвършенстване на правната регламентация на престъпленията по служба.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Престъпления по служба
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Безстопанственост
Дарина Косева
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.