Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Преселение в Русия или Руската убийствена политика за българите (с предисловие от З. Стоянов)

Мястото на Раковски в Пантеона на великите българи е неоспоримо! И въпреки това, тази брошура не е преиздавана между 1944 и 1990 година. Защо?В окупираните от Съветския съюз държави след Втората световна война, с изключение на Австрия, бяха наложени комунистически режими и тези страни бяха третирани като „сфери на влияние“ на Съветския съюз. Между наложените идеологически санкции една инструкция целеше подменяне на националната история на народите с измислена, която да ги обвързва „за винаги“ с „Великия съветски съюз“. Ето и текста на тази инструкция: „За управление на окупираните от Съветската армия Източноевропейски държави“, КАА/08.113. № НК/003 47 спусната на 2.VI.1947 г. В точка 56 от нея се казва:  „Водещите имена в политическата, научната и културната местна история да бъдат дискредитирани и изчиствани от историята. На тяхно място да бъдат въвеждани обвързани с нас и наши исторически имена. Приоритетът и върховенството на нашите исторически имена над местните да се подчертава и налага. Опити за опазване на позициите на местните имена в историята да бъдат обявявани за национализъм. Застъпниците им да бъдат репресирани и при възможност премахвани.“

Виждате, че публикуващите такива материали са застрашени просто от физическо изтребление. Какъв цинизъм!

Част от доктрината на „диктатурата на пролетариата“ беше „Вечната дружба с великия съветски съюз“ и всичко, което показваше имперската политика на Русия през хилядолетията, която остана неизменна при смяната на режимите, не се публикуваше. Тази малка брошура е особено силна критика на имперската завоевателна политика на Русия и какви нещастия тя е донесла на народа ни. Възгледите изложени с перото на този велик българин в нея са споделяли и всичките ни народни деятели и патриоти: „Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и прочие. Те са били против официална Русия“, както ни свидетелства Захари Стоянов в приложения предговор. „Те никога, те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейния камшик повече боли от турския.“

Това отношение на Раковски и на нашите народни деятели към Русия е причината тази брошура да не бъде преиздавана в гореспоменатия период.

Брошурата издава и огромната любов на Раковски към своята родина и своя народ, и неговата загриженост за неговото оцеляване.

Сега времената са други и ние свободно можем да се запознаем с този документ.

И така, надявам се, драги читателю, тази брошура да бъде ценно допълнение в твоята сбирка от историческа литература.

 

9 май 2022

д-р Николай Иванов Колев

Херцогенаурах

Германия

Текстът на инструкцията е публикуван от Янко Гочев.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Преселение в Русия или Руската убийствена политика за българите (с предисловие от З. Стоянов)
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Ураган над Балканите. Тракийските императори и българите
Николай Иванов Колев
Гута-Н
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Българска история до XII век през погледа на старите автори
Николай Иванов Колев
Гута-Н
рейтинг:
1%
100,00 лв.
Мими
Николай Иванов Колев
Гута-Н
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Кубрат - второ издание
Николай Иванов Колев
Гута-Н
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Ключ на българския език
Г. С. Раковски
Гута-Н
рейтинг:
1%
20,00 лв.