Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Преподаване чрез казуси

"Почти всички учени работещи в областта на теорията на казус-писането и преподаването са единодушни в твърдението си, че казусът е "случка с послание" (С. Herreid) или история, която служи да образова. Причината за това твърдение е, че хората сме разказващи животни, предаващи опита си един на друг..."
Доц. д-р Людмил Георгиев завършва висше икономическо образование и защитава докторат по "Икономика и управление на териториалните системи". Работил е като ръководител на Центъра по публична администрация към НБУ, бил е заместник-ректор по международната дейност, а след това и заместник-ректор по научноизследователската дейност на HБУ. Основател е на първата програма по Публична администрация в България. Преподавателската и изследователската му дейност са свързани с направленията "Регионално и местно развитие", "Администрация и управление", "Университетски мениджмънт", "Обучение на държавни служители". Специализирал е в престижни международни институции като Калифорнийския държавен политехнически университет, Харвардския университет, Вашингтонския университет, Университета в Индиана (Блумингтън), в Централноевропейския университет (Будапеща) и др. От 2009 г. е Ректор на Нов български университет. Автор е на множество публикации, преводи и редакции на научна литература, издадени в страната и в чужбина, по-важните от които са "Регионална икономика", "Маркетинг и мениджмънт на местната администрация", "Местно самоуправление и администрация", "Сравнителна публична администрация", "Трансформация от авторитаризъм - ролята на бюрокрацията", "147 трика за доброто преподаване", "Как да подобрим академичното преподаване" и др.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Преподаване чрез казуси
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Светът през XX век
Пламен Цветков
Нов български университет
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Език. Литература. Култура / Годишник Том 6 - 2005 г.
Сборник
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Българската общественост за расизма и антисемитизма
Мира Майер
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
10,00 лв.
SAS Survival - част 6: Оцеляване по Дунав
Людмил Георгиев
Атеа букс
рейтинг:
1%
22,90 лв.
От местопрестъплението - Bulgaria
Людмил Георгиев
Атеа букс
рейтинг:
1%
16,90 лв.