Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Прекратяване на договора - второ издание

В книгата е търсен баланс между теоретичното осмисляне на разгледаните правни явления и практическото приложение на постигнатите резултати.В годините след първото издание на книгата проблематиката относно прекратяването на договора не загуби своята актуалност. Напротив, пандемията от COVID-19, енергийната криза в Европа, продължителните военни конфликти поставят на изпитание договорните правоотношения. Нерядко значителната промяна във външните условия налага изменение, а понякога и прекратяване на договора.

В книгата прекратяването на договора е анализирано в различните му разновидности. Разгледани са прекратяването на договора по взаимно съгласие, новацията, опрощаването, прекратителното условие и срок. Значително внимание е отделено на законово и договорно уредените случаи на едностранното прекратяване на договора. Различните видове договори, за които законът предвижда възможност за едностранно прекратяване, са групирани според признаците, които обосновават тази възможност и водят до специфични особености при прекратяването им и последиците от това. По-обстойно са разгледани отметнината, развалянето на двустранните договори, задатъкът, прекратяването на договора при непреодолима сила и при стопанска непоносимост.

Особено внимание е отделено на правните последици от прекратяването на договора в различните хипотези.

В книгата е търсен баланс между теоретичното осмисляне на разгледаните правни явления и практическото приложение на постигнатите резултати.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Прекратяване на договора - второ издание
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Смъртното наказание. Pro et contra
Лазар Груев
Сиби
рейтинг:
1%
7,50 лв.
Правен режим на приватизацията в България
Георги Стоянов
Сиби
рейтинг:
1%
3,20 лв.
Приватизационният договор
Сиби
рейтинг:
1%
4,90 лв.
Договорът за организирано туристическо пътуване
Захари Торманов
Сиби
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Договорът - практическо ръководство - осмо издание
Захари Торманов
Сиби
рейтинг:
1%
85,00 лв.