Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Прекрасният нов свят

Може би нашият свят е адът на някоя друга планета., Олдъс Хъксли

Прекрасният нов свят на Олдъс Хъксли, в който се оглеждаме с ужас 


„Прекрасният нов свят“ е жестока, остроумна и разтърсваща творба, гениална в прозрението за ужасите на възможното антиутопия, сравнима единствено с Оруеловия роман „1984“, който предшества във времето и на който не отстъпва по мощ.

Книга, която трябва да се препрочита и преосмисля отново и отново., Лос Анджелис Таймс„Прекрасният нов свят“ е една от най-възхитителните и стряскащи книги, писани някога. Тя ни показва лъжливите символи на всеки режим, изповядващ всеобщото щастие., Дейвид Пиърс


Една от най-въздействащите антиутопии, писани някога, сравнима с „1984“ на Оруел

Годината е 632-а по новото летоброене на Световната държава - едно високотехнологично и автоматизирано общество, идеално подреден по предварителна схема рай, където човешките същества се създават в лабораторни условия и същността им се обуславя от химическата обработка на зародишите: от каста алфа - с относителна индивидуалност, до каста епсилон - множество съвършено еднакви близнаци, предназначени да извършват неблагодарни механични дейности.

В този „прекрасен нов свят“ щастието е задължително и постижимо чрез задължително раздаване и приемане на наркотични вещества, семейството е непозната категория и срамен спомен от далечното минало, а свобода, Бог и добро са забравени понятия.

Но далеч от тази висша цивилизация все още съществува Резервоарът - където се живее, обича и вярва постарому. И когато Бърнард Маркс и Ленина Краун – имената, разбира се, не са случайни - го посещават и довеждат оттам Дивака, настъпва неизбежният трагичен сблъсък между естествения човек и бездушното и стерилно общество.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Прекрасният нов свят
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Геният и богинята
Олдъс Хъксли
Екслибрис
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Вий
Николай В. Гогол
Фама+
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Да застреляш слон. Есета
Джордж Оруел
Фама +
рейтинг:
1%
19,00 лв.
Гаргите от Белокруша
Олдъс Хъксли
Лист
рейтинг:
1%
10,98 лв.
Остров
Олдъс Хъксли
Изток - Запад
рейтинг:
1%
19,99 лв.