Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Предимства и предизвикателства на късите форми

Книгата „Предимства и предизвикателства на късите форми. Модели и практики на българското късометражно игрално кино“ има трудната и важна задача да събере, подреди и систематизира, както и да  анализира българското късометражното игрално кино в посттоталитарния период, (за което до момента липсва цялостно изследване). Предложеният от Петя Александрова труд  показва задълбочено познаване на процесите и съдържа както изчерпателна информация, киноведски анализи на отделни произведения, информация на значимите режисьори, така и важни изводи, направени на базата на дългогодишни наблюдения. Eмпиричният материал по темата, който е събран в книгата, е изключително обширен и ценен.Не е наличен

Книгата се състои от 4 части и заключение и съдържа всички задължителни справочни материали, като библиография, филмография, резюме, индекс на имената.

Още в началото са заявени целите, които авторката си поставя и е изяснен принципът, който ще е валиден за целия текст и върху който е изградена книгата – яснотата, както в мотивите и обосновката, така и в изказа, а също и в изводите. Това улеснява четенето и разбирането на написаното. С други думи текстът на Петя Александрова е научен труд, но за по-широка аудитория, което е несъмнено достойнство на книгата.

Темата за късометражните филми е интерпретирана от възможно най-много гледни точни – както през количеството реализирани филми, така и през оценката за тяхната естетическа стойност, през синтезираното представяне на културологичния контекст и със съответните изкуствоведски изводи. Късометражните филми са анализирани хронологически, естетически, дефинитивно.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Предимства и предизвикателства на късите форми
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Вълчи патила
Петя Александрова
Златното пате
рейтинг:
1%
2,50 лв.
Дaй ми хилядa цeлувки...
Петя Александрова
Дамян Яков
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Може би съм рибка, мамо?
Петя Александрова
ИК Жанет 45
рейтинг:
1%
10,00 лв.
-20%
Аз съм българка
Петя Александрова
Сиела
рейтинг:
73%
Regular Price 25,00 лв. Special Price 20,00 лв.
Прозорче
Петя Александрова
Ина
рейтинг:
1%
12,00 лв.