Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Правни основи на киберсигурността - том 1

Правни основи на киберсигурността - теоретични и международноправни аспекти

През последните десетилетия Интернет и киберпространството, в най-общ план, оказват все по-голямо значение върху икономиката и на практика върху всички сфери на нашето общество. Наличието на сигурен Интернет е важна предпоставка и за създаването на надеждна среда за глобална търговия с услуги. Нашето ежедневие, социалните взаимодействия и бизнесът ни зависят от безупречната работа на информационните и комуникационните технологии.

Наличието на едно отворено и свободно киберпространство дава тласък на политическото и социалното приобщаване в световен мащаб, то премахва бариерите между държави, общности и граждани, възможността за свободна комуникация в него предоставя свобода за взаимодействие и обмен на информация и идеи в световен мащаб, предоставя форум за свободно изразяване на мнения и упражняване на основните права и подкрепи хората в стремежа им за демократични и по-справедливи общества.

Монографията е подходяща за студенти и курсисти, обучаващи се по специалности от професионални направления: комуникационна и компютърна техника, право, национална сигурност и военно дело.Информационните и комуникационни технологии (ИКТ) се превръщат в гръбнак на нашия икономически живот и са ресурс с критично значение за всички икономически сектори. Те стоят в основата на сложните системи, които поддържат функционирането на бизнеса в ключови сектори като финансите, здравеопазването, енергетиката и транспорта; същевременно много бизнес модели са изградени върху непрекъснатостта на достъпа до интернет и безупречното функциониране на информационните системи.

Някои от тези основаващи се на ИКТ системи, услуги, мрежи и инфраструктури формират жизненоважна част от европейската икономика и общество, като или предоставят съществени продукти и услуги, или представляват основната платформа за други критични инфраструктури. Те се считат обикновено за критични информационни инфраструктури (КИИ), тъй като тяхното разстройване или разрушаване би могло да окаже сериозно въздействие върху жизненоважни обществени функции.

Днес ние повече от всякога сме зависими от информационната и комуникационна инфраструктура за управлението на нашето общество, извършване на стопанска дейност и упражняване на правата и свободите си като граждани. Тя е важна предпоставка и за създаването на надеждна среда за глобална търговия и услуги.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Правни основи на киберсигурността - том 1
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Българско-английски морски речник
Галина Великова
Стено
рейтинг:
1%
35,00 лв.
Алсарио
Маргарита Войнова
Стено
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Философия - 12. клас - Профилирана подготовка - Модул 5 - Философия и политика - Педагог 6 2021
Марин Костов, Драгомир Кръстев
Педагог 6
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Правни основи на киберсигурността - том 2
Драгомир Кръстев
Стено
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Организация на киберсигурността в корабоплаването
Драгомир Кръстев
Стено
рейтинг:
1%
20,00 лв.