Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Правни основи на демокрацията

Не е наличен
Трудът е изследване на правните признаци на демокрацията. Същевременно се дефинира демокрацията като изначално свойство на държавно организираното общество – извежда се понятието за демокрация още от древна Гърция, за да се достигне до съвременните аспекти на понятието. Поставя се въпросът за преходността на старите представи за демокрацията – разделение на властите, човешки права, народен суверенитет, политически плурализъм. На преден план в книгата се изтъква нуждата от новия прочит за демокрацията, а именно демокрацията като правен ред. Посочва се, че без право не може да има демокрация, а правото означава преди всичко прилагането и гаранцията за правните норми и най-вече за санкциите на правните норми.
Книгата може да бъде полезна както за студентите от Юридическите факултети, които изучават дисциплината Обща учение за държавата, така и за практикуващи юристи, политолози, социолози, историци и изобщо всички, които имат интерес към правните и политически науки.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Правни основи на демокрацията
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Димитър Радев -

Димитър Радев е завършил право в Юридическия факултет на Софийския университет, където преподава от 1989 г. до 2001 г. и защитава докторска дисертация през 1993 г. на тема „Принципът за разделението на властите като гаранция за правото“. През 2001 г. се хабилитира като доцент в Юридическия факултет на УНСС, професор по право е от 2007 г. От юни 2017 г. е доктор на юридическите науки с докторска дисертация на тема „Нормативизъм и институционализъм в правото“. Чете лекции по обща теория на правото и общо учение за държавата. Специализирал е в Австрия, Германия и Гърция. Има дванадесет издадени книги. Член е на Световната асоциация по философия на правото и на Софийската адвокатска колегия.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Философският нормативизъм в правото
Димитър Радев
Сиела
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Правна действителност и правен ред
Димитър Радев
Вуси
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Право и нищо
Димитър Радев
Сиела
рейтинг:
1%
14,00 лв.