Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Правен режим на публичните предприятия в България

SKU
9789542833901


рейтинг:
100 % of 100
17,00 лв.

„Правен режим на публичните предприятия в България“ от д-р Анастас Георгиев

Предмет на изследването са възникването, развитието и правният режим на публичните предприятия, в контекста на тяхната реформа, извършена във връзка с присъединяването на България към европейския валутен механизъм ЕRM-II и Банковия съюз.

Съчинението съдържа пълен коментар на Закона за публичните предприятия и Правилника за прилагането му. Разгледани са относими положения от общото и специално търговско законодателство; актуална съдебна практика и становища на правната теория. Направени са коментари, съпоставки и отграничения от близки правни фигури, както и с отменения правен режим, за да се акцентира върху новите нормативни решения и същността на правната реформа на публичните предприятия.
Не е наличен

Трудът има юридическа, управленска и икономическа насоченост. Предназначен е преди всичко към практикуващите юристи: юрисконсулти; адвокати; правни експерти и консултанти, но би могъл да се ползва от стопански ръководители; служители от държавната или общинска администрация, осъществяващи функции по администриране на стопански отношения; органите на местното самоуправление; икономисти и др., които проявяват професионален интерес към правния режим на публичните предприятия в България.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Правен режим на публичните предприятия в България
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Анастас Георгиев -

Анастас Георгиев завършва специалност „право“ в Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“, където от 1998 г. преподава гражданско и семейно право в катедра „Частноправни науки“. През 2002 г. специализира нестопанско право във Вашингтон и Ню Йорк по програма на USАID. Преподавател е към правната клиника по „семейно и наследствено право“. Има следдипломна квалификация по управление на човешките ресурси към СУ „Св. Климент Охридски“. През периода 2006–2011 г. е регионален директор, заместник изпълнителен директор и и.д. изпълнителен директор на Агенцията по вписванията към министъра на правосъдието. През 2014 г. защитава докторска дисертация на тема: „Стопанска дейност на общината“ с научен ръководител проф. д.ю.н. Георги Стефанов.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.