Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Правен режим на надзора върху банковата дейност

SKU
9789542843757


рейтинг:
100 % of 100
35,00 лв.

Настоящият труд разглежда правния режим на надзора върху банковата дейност.

  • Автор: Сюлейман Башов;
  • Дизайн на корица: Дамян Дамянов.


Настоящият труд разглежда правния режим на надзора върху банковата дейност. Анализът започва с мястото на банковия надзор в системата на обективното право. В този контекст публичноправната уредба на банковото дело се съпоставя и разграничава от финансовоправното регулиране. На следващо място, изследването откроява белезите на банковия надзор като вид юридически контрол. Разглежда се банковата система, върху която се простира надзорът и се анализира съотношението между регулативния и надзорния дял на банковото законодателство. На трето място, в книгата се разкриват съдържанието и рамките на надзорната компетентност. Маркират се и промените в надзорната функция след установяването на „тясно сътрудничество“ между БНБ и ЕЦБ. На четвърто място, книгата изследва надзорното правоотношение и производство. В това число се разглеждат правното положение на надзорните органи и надзорната институция, адресатите на надзорната компетентност, както и надзираваният обект. В края на книгата банковият надзор се съпоставя с близки правни фигури като надзора върху финансовите институции по чл. 3а ЗКИ, макропруденциалния надзор, платежния надзор, вътрешния банков контрол и външния одиторски контрол, финансовия надзор по ЗКФН, както и с режима на преструктуриране на банки по ЗВПКИИП.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Правен режим на надзора върху банковата дейност
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Сюлейман Башов -

Сюлейман Башов е доктор по право и асистент в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) – катедра „Публичноправни науки“. Резултат от работата му по настоящата книга са няколко публикувани статии, посветени на административното регулиране и административния надзор над банковото дело. Автор е и на публикации в областта на гражданското (вещното и облигационното) право.

Свързани продукти
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Христо Ботйов - Опит за биография
Захарий Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Майките
Теодора Димова
СИЕЛА
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.