Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Повереникът в наказателния процес на Република България

  • Автор: Павел Смолички;
  • Дизайн на корица: Дамян Дамянов.


Институтът на повереника е класически за наказателнопроцесуалното право и съществува отдавна в българския наказателен процес. Същевременно той е един от най-дискусионните в наказателнопроцесуалната теория. В сравнителноправен аспект е получил различни разрешения в чуждестранните законодателства и правна теория.

Значимостта на това издание се обуславя от липсата на актуално теоретично изследване по темата. Развитието на института претърпя съществени законодателни промени в периода след началото на реформата на наказателнопроцесуалната система на Република България и приемането на новия Наказателно-процесуален кодекс. Именно тези обстоятелства предпоставят необходимостта от цялостно теоретично изследване и анализ на фигурата на повереника в наказателния процес на фона на съвременните обществени условия.

Акцентът в изследването е поставен върху най-дискусионните в теорията и практиката въпроси и на основата на извършения анализ са направени множество предложения de lege ferenda.

Книгата може да бъде полезна на научни работници, практикуващи юристи и студенти по право, както и на всички останали граждани с интерес в областта на наказателния процес.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Повереникът в наказателния процес на Република България
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Павел Смолички -

Павел Смолички е роден през 1969 г. в гр. Бобошево, обл. Кюстендил. Завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1993 г. Доктор по право от 2011 г. Автор на книгата „Гражданският иск в наказателния процес“. Дългогодишен преподавател в УНСС по наказателнопроцесуално право, наказателноизпълнително право и основи на правото. Адвокат от Софийската адвокатска колегия.

Свързани продукти
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Христо Ботйов - Опит за биография
Захарий Стоянов
Сиела
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Майките
Теодора Димова
СИЕЛА
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Тълкувателни решения на ВКС по разпоредби на Наказателно-процесуалния кодекс за периода 1999–2022 г.
д-р Павел Смолички
Сиела
рейтинг:
1%
28,00 лв.