Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Потъналите кораби по българското крайбрежие

Любовта ми към морето прерастна от подводно плуване е снимане на потънали кораби и интерес към загадките на морските катастрофи. По българското крайбрежие на Черно море те се оказаха много. Реших, че е добре да видя всички кораби подредени и поставени по местата им върху картата, тяхната националност, техническите им параметри, годината на спускане на вода, причините за потъване...Не е наличен

"Тази тема е безкрайна", каза Траян Траянов, който преди години ме впечатли с един материал за изчезнал ветроход, поместен в "Морски вестник".

С оптимизъм, присъщо качество на начинаещия, аз започнах да събирам данни по темата. Реших, че мога да разчитам и на знанията на компетентни приятели като ги привлека за консултанти в осъществяването на моята идея. създадох прекрасен екип! Започнах,... но Траян се оказа прав. Това е работа,която ще доведа до край. Сега не мога даже да спра, за да отпечатам книгата с карта, защото непрекъснато излиза нова информация.

Вече реших, че ще бъде "отворена книга" на морската ни история без край. В каталога към картата има празни страници и празни полета. Предлагам ви да я прегледате и да продължите да я изпълвате с истории, загадки, снимки, конкретни данни, дати и имена.

Не се разколебавайте! Задачата е грандиозна, защото и българското Черноморско крайбрежие се оказа един от големите "капани за кораби" като Goodwin sands, Sable island, или Керченския проток, както твърдят великите изследователи на морските катастрофи Лев Скрягин и Clive Cussler.

Ведно с новите разкрития, у мен започва да нараства респектът към капитаните, морето и онова богатство, което лежи в своеобразния музей на дъното.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Потъналите кораби по българското крайбрежие
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Вербовка и агентура
Йордан Начев
Труд
рейтинг:
1%
15,99 лв.
Илюзии в полет
Румяна Карева
Изток-Запад
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Спецназът на ГРУ
Распер
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Частните армии
Христо Тутунаров
Изток - Запад
рейтинг:
1%
22,00 лв.