Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Подвизите на Херкулес - Уроците на човешката душа през знаците на Зодиака


Древният герой Херкулес е добре известен със своите 12 подвига, изисквали огромна храброст и сила. Но същността на тези подвизи е духовна - те водят към освобождение на душата за служба на човечеството. Историята на Херкулес - въплътения, но несъвършен Божи син, който овладява своята низша природа и се издига над нея, за да да докаже своята божественост - е история за духовна смелост, мъдрост и сила, но и за слабост, недостатъци и грешки. Чрез своите подвизи Херкулес разбира, че методите, свързани с човешката му личност, само влошават проблемите, и че истинските решения се появяват само от висшата сила и мъдрост на Душата - истинският вътрешен Учител, който дава различна гледна точка и работи с методите на Светлината.
Посланието е универсално. Всеки от нас трябва да измине подобно пътешествие към същите цели, да се бори и да минава през конфликти, да опитва и да се проваля по пътя, но след това да се изправя и да продължава напред към радостта и свободата.
Книгата разглежда важни въпроси, на които астрологията на личността не дава отговори. Тя ни помага да открваме духовното предназначение на всеки човек и да разбираме себе си и ближните на по-дълбоко, трансперсонално ниво.
Тази книга е препечатана от статии, появили се за първи път в сп. "Beacon" в периода февруари 1957 - август 1958 г. Оригиналното американско издание е финансирано от "Tibetan Book Fund", основан с цел да разпространява Учението на Тибетеца, дадено на човечеството чрез Алис А. Бейли.
Алис А. Бейли (1880-1949) е знаменита авторка и изследователка на мистериите и паранормалните явления. Тя се смята за основоположник на международното езотерично движение. Родена е на 26 юни 1880 г. в Манчестър. След пребиваване в Индия, свързано с евангелистка работа в британската армия, тя се установява в САЩ. Там Алис Бейли открива трудовете на Елена Блаватска. По късно се запознава и с големия учител Джуал Кхул (Тибетеца) и вниква дълбоко в тибетската мистика. Благодарение на нея учението на Тибетеца става широко известно на света...
Ето едно от местата, където ще намерите повече информация за нея:
http://www.kheper.net/topics/Theosophy/Bailey.html


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Подвизите на Херкулес - Уроците на човешката душа през знаците на Зодиака
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Отговори за непосветения ч.1
Зор Алеф
Анхира
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Отговори за непосветения ч.2
Зор Алеф
Анхира
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Възвание към светлината
Зор Алеф
Анхира
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Духът на хомеопатията
Раджан Шанкаран
Анхира
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Екстремна духовност. Радикални методи на пробуждане
Толи Бъркън
Анхира
рейтинг:
1%
7,00 лв.