Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Pod igoto

SKU
82994


рейтинг:
20 % of 100
10,00 лв.
Не е наличен

Под Игото излиза на шльокавица за 24 май

ИздателствоЖанет 45 отпечатва романа на тази абсурдна писменост, за да покаже колко голяма заплаха е тя за езика и културата ни

Шльокавицата, известна и с други подигравателни дефиниции, сред които методиевица, маймуница, есемесица и кирливица, е нестандартен начин на изписване на българския език със съчетание от латински букви, цифри и препинателни знаци. Тази псевдо-писменост се използва вече близо 20 години, откакто започна да набира скорост общуването през дигитални устройства – от навлизането на електронната поща, есемесите и чат форумите през 90-те до мобилните чат приложения днес. Много често тя е и езикът на публично заявяване на мнение в социалните мрежи. Разчитайки този феномен като застрашаващ съществуването на българския език, издателство Жанет 45 избира празника на българската писменост 24 май за старт на своята инициатива.

Изборът на вечния български роман Под игото не е случаен. Книгата заема специално място в съзнанието на всеки българин и преобразяването и в шльокавица ясно показва колко много губим, когато тази абсурдна писменост започне да измества кирилицата. Ако изгубим езика си, губим културата си. Така губим и идентичността си.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Pod igoto
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Безделникът
Георги Гочев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
5,99 лв.
Законът на Иван Газдов
Иван Газдов
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Навътре в камъка. Проза
Иван Динков
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
9,90 лв.
Разговори от изпуснатия влак
Калин Донков
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
5,20 лв.
Животът и смъртта на господин Илиев
Георги Илиев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
10,00 лв.