Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

По улиците на София 1878–1918

Каталогът на улиците и площадите в София през първите десетилетия след Освобождението 1878 е резултат от продължителни проучвания на автора върху възникването и развитието на транспортните връзки в столицата. Неговата амбиция е да хвърли повече светлина върху ключовите обекти и техните корекции във времето.



Уличната мрежа е основен комуникативен елемент в структурата на всяка селищна система. За да изпълнява своето предназначение, тя трябва да има ясно и конкретно обозначение. Наименуването на улиците, булевардите и площадите се налага с развитието и модернизацията на градските центрове. Свързано е и с важни културно-познавателни и мемориални аспекти.

Каталогът на улиците и площадите в София през първите десетилетия след Освобождението 1878 е резултат от продължителни проучвания на автора върху възникването и развитието на транспортните връзки в столицата. Неговата амбиция е да хвърли повече светлина върху ключовите обекти и техните корекции във времето. Чувства се и морално задължен да припомни имената на бележити личности, които са живели на съответната улица, булевард или площад, да спомене емблематичните сгради, изградени на тях.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:По улиците на София 1878–1918
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Александър Мирков -

Александър Мирков е роден в София. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски", специалности „История“ и „Философия". Доктор по история. Работи в Регионален исторически музей - София. Научните му интереси са насочени към политическата история на България, развитието на българското просветно дело, кооперативното движение в края на XIX - първите десетилетия на ХХ в. и миналото на столичния град. Автор е на шест монографии. Публикувал е над 220 студии и статии в специализирани научни издания и в периодичния печат. Повечето от тях са посветени на историята на София и на дейността на общинските служби

Свързани продукти
Историята, населена с хора - том II: Интревюта, свидетелства, спомени
Колектив
Гутенберг
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Приказки от 2003 нощи
Теодор Радевски
Гутенберг
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Къща от нежност
Милена Караангова
Гутенберг
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Софийската община по време на войните за национално обединение (1912-1918)
Александър Мирков
Гутенберг
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Неразказани истории от миналото на София
Александър Мирков
Гутенберг
рейтинг:
1%
20,00 лв.