Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Пипи Дългото чорапче - цветни илюстрации - пълно издание

Любимата история за Пипи ви очаква с много повече цветни илюстрации

Скъпи приятели, При вас идва едно шведско момиче, което се казва Пипи Дългото чорапче. Тя е доста чудата, но аз се надявам, че въпреки това вие ще я обикнете.

Астрид ЛиндгренСкъпи приятели, При вас идва едно шведско момиче, което се казва Пипи Дългото чорапче. Тя е доста чудата, но аз се надявам, че въпреки това вие ще я обикнете.

Пипи живее съвсем сама в една стара къща, наречена Вила Вилекула. Тя няма нито майка, нито татко, но това ни най-малко не я тревожи, защото си има кон и маймунка, а в съседната къща живеят две нейни другарчета - Томи и Аника. Пипи е най-силното момиче в света. Стига да поиска, тя може да вдигне коня с едната си ръка. Освен това е и богата - има цяла торба, пълна със златни парички. Всеки ден Пипи, Томи и Аника ограят заедно. В тази книга вие ще научите за всички приключения, които тримата изживяват.


Астрид Линдгрен

Откъс

Пипи тръгва на училище

Томи и Аника, естествено, ходеха на училище. В осем часа всяка сутрин тръгваха, хванати за ръка, с книжките под мишница.
По това време Пипи обикновено чистеше коня си или обличаше Господин Нилсон в малкото му костюмче, или пък правеше утринната си гимнастика, което ставаше по следния начин: Пипи заставаше изпъната като струна насред пода и скачаше четиридесет и три пъти един след друг, като се премяташе във въздуха. После сядаше върху масата в кухнята и си закусваше най-спокойно с голяма чаша кафе и сандвич със сирене.
Винаги когато поемаха към училище, Томи и Аника поглеждаха с копнеж към Вила Вилекула. Как биха предпочели да си поиграят с Пипи! Ако поне и Пипи ходеше на училище, щеше да бъде по-поносимо.
– Представи си колко весело бихме прекарвали на връщане от училище – каза Томи.
– Да, пък и на отиване – добави Аника.
Колкото повече си мислеха за това, толкова по-досадно им се струваше, дето Пипи не ходи на училище, и накрая решиха, че ще се опитат да я убедят да се запише.
– Не можеш да си представиш каква симпатична учителка си имаме – каза Томи хитро на Пипи един следобед, когато той и Аника бяха на гости във Вила Вилекула, след като вече бяха научили прилежно уроците си.
– Да знаеш само колко е весело в училище – уверяваше я Аника. – Бих полудяла, ако не можех да отивам там.Пипи седеше на ниско столче, потопила крака в легена, и ги миеше. Тя не продума, но така размърда пръстите на краката си, та водата се разплиска наоколо.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пипи Дългото чорапче - цветни илюстрации - пълно издание
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
 • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Астрид Линдгрен -

Астрид Линдгрен е сред най-обичаните и четени детски писатели за всички времена. Ако има книга, която всяко дете да е чело, то това е "Пипи Дългото чорапче". 

В този раздел на Ciela.com можете да разгледате и изберете творби на шведския автор, с които да допълните домашната си библиотека.

Коя е Астрид Линдгрен

 

Родената в Швеция писателка се нарежда сред най-известните и обичани автори не само в европейската, но и в световната литература. Нейното богато творчество е добре познато и любимо на поколения деца. Творбите ѝ се изучават и до днес в голяма част от училищата по цял свят. Книгите ѝ имат множество филмови и телевизионни екранизации, а героинята ѝ Пипи е един от най-популярните литературни образи за всички времена.

Биография на Астрид Линдгрен

 

Родена е в град Вимербю през 1907г. Израства в голямо семейство, като има по-голям брат и две по-малки сестри.

Не малка част от творчеството ѝ обхваща спомените ѝ от детството, което прекарва в старата семейна къща, обградена от плодови дръвчета и красива зеленина.

Освен с множеството си детски книги, Астрид Линдгрен през годините става популярна и като защитник на правата на животните, както и като отявлен противник на телесните наказания над деца. Тези нейни каузи, както и богатото ѝ творчество, ѝ печелят обичта на хората и за шведския народ тя е като национален герой.

Писателката умира на 94-годишна възраст, като в нейна памет е учредена награда за детска и младежка литература "Астрид Линдгрен", която се връчва и до днес. Престижното отличие има и финансово измерение в размер на 5 милиона шведски крони. През годините за наградата са били номинирани и български творци, сред които детската авторка Юлия Спиридонова.

Кои са най-известните книги на Астрид Линдгрен

 

Нейните приказки, изпълнени с приключения, са любими на милиони деца по света. Интересът към Астрид Линдгрен не стихва през годините и нейните произведения са преведени на над 70 езика. Творбите ѝ се продават в над 100 държави. 

Освен приключенията на Пипи, която безспорно е най-известната героиня на шведската писателка, има и много други детски романи, които си заслужават вниманието ви.

Запознайте се с някои от тях в следващите редове и не пропускайте да ги добавите към домашната си библиотека:

 • "Пипи дългото чорапче".
 •  "Емил от Льонеберя".
 • "Лота може почти всичко".
 • "Островът на чайките".
 • "Роня, дъщерята на разбойника".
 • "Братята с лъвски сърца".
 • "Карлсон, който живее на покрива".
 • "Мили мой Мио".
 • "Емил, големият пакостник".
 • "Осем истории за Коледа".
 • "Три повести за Карлсон - илюстровано издание - твърда корица".
 •  "Децата от улица "Тряскаджийска".
 • "Коледа в Смоланд преди много години".

Защо да изберете онлайн книжарница Сиела

 

На ciela.com можете да откриете детските книги на Линдгрен, и то на много изгодни и атрактивни цени. Възползвайте се от прекрасните условия за поръчка и доставка, които сайтът на Сиела предоставя на всички свои клиенти. Освен романите на Астрид Линдгрен, тук можете да закупите още много вълнуващи детски творби.

Свързани продукти
Роня, дъщерята на разбойника
Астрид Линдгрен
Пан
рейтинг:
1%
8,90 лв.
Мили мой Мио
Астрид Линдгрен
Пан
рейтинг:
100%
5,90 лв.
Братята с лъвски сърца
Астрид Линдгрен
Пан
рейтинг:
1%
9,90 лв.
Карлсон, който живее на покрива
Астрид Линдгрен
Пан
рейтинг:
1%
8,90 лв.
Емил от Льонеберя
Астрид Линдгрен
Пан
рейтинг:
1%
10,90 лв.